Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techreuzen tientallen miljarden meer waard op Wall Street

Techreuzen tientallen miljarden meer waard op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De grote Amerikaanse techbedrijven zijn vrijdag bij opening van de beurzen in New York tientallen miljarden dollars meer waard geworden. Beleggers op Wall Street reageren enthousiast op de kwartaalberichten van onder meer Amazon, Facebook en Apple die veel beter waren dan analisten in doorsnee hadden voorzien.

Amazon won in de eerste handelsminuten 5,7 procent. De webwinkelreus heeft in het tweede kwartaal flink geprofiteerd van de vele onlineshoppers tijdens de talloze coronalockdowns in de wereld. De kwartaalomzet steeg op jaarbasis met 40 procent en de nettowinst verdubbelde.

Bij Facebook (plus 7,4 procent) gingen de opbrengsten uit advertenties weer stevig omhoog. Het socialemediabedrijf verwacht de groei bij de advertentie-inkomsten ook komende tijd vast te houden, ondanks een boycot van een groep grote adverteerders die vinden dat het bedrijf te weinig doet om haatzaaien en racisme tegen te gaan.

Pinterest

Extra advertentiekomsten waren ook de belangrijkste boodschap bij digitaal prikbord Pinterest, dat 33 procent hoger werd gezet. Google-moeder Alphabet kampte daarentegen met lagere reclame-inkomsten omdat veel bedrijven als kostenbesparing het advertentiebudget verkleinden. Extra omzet van de cloud-activiteiten en bijvoorbeeld abonnementen op YouTube zorgden wel voor een tegenwicht bij de techreus. Het aandeel Alphabet verloor 2,7 procent

Apple kreeg er op zijn beurt 5,5 procent aan beurswaarde bij. iPhonemaker Apple verkocht niet alleen meer telefoons, maar zag ook aanzienlijke groei in zijn Mac-computertak in een kwartaal waarin veel mensen thuis werkten. Ook de omzet van iPads, diensten en de verzamelcategorie waar onder meer de Apple Watch en draadloze oordopjes onder vallen, steeg.

Meer grote Amerikaanse bedrijven gaven een kijkje in de boeken, met gemengde prestaties. Zo rapporteerde olie- en gasconcerns Chevron en Exxonmobil miljardenverliezen over het afgelopen kwartaal door de sterk gedaalde energieprijzen. Hun aandelen gingen tot 4 procent omlaag. Dat neemt niet weg dat de belangrijkste beursgraadmeter in New York allemaal in de lift zaten. De De Dow-Jonesindex noteerde kort na de openingsbel 0,2 procent hoger op 26.362 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,4 procent tot 3258 punten en technologiebeurs Nasdaq won 1,2 procent tot 10.710 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Jopieklaploper 31 juli 2020 18:15
    de gecreëerde tienduizenden miljarden US dollars moeten toch ergens heen gaan. Dus gaan ze onder andere in Elon Musk's prachtige (nep) bedrijven zoals Spacex, je ziet de Nasdaq is gelanceerd en gaat in één rechte streep naar de maan ofwel de 100.000 punten.

    De belastingbetaler wereldwijd mag dit (gratis) geld straks vrolijk gaan terugbetalen terwijl de multimiljardairs zich dan multitriljardairs mogen noemen.

    Want het zijn uiteraard helemaal niet de beleggers die de Nasdaq omhoog stuwen zoals wij altijd moeten geloven maar juist het fiat gecreëerde geld dat zijn weg vind naar (vooral) de tech sector zorgt voor 80% van de stijging.

    Dit is normaal
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links