Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstalarm bij metalenspecialist AMG

AMSTERDAM (AFN) - Advanced Metallurgical Group (AMG) heeft zijn winstverwachting voor het hele jaar verlaagd, na een teleurstellend tweede kwartaal. De metalenspecialist zag zag zijn winstgevendheid stevig inzakken als gevolg van lagere prijzen in de markt.

AMG rekent voor 2019 nu op een bedrijfsresultaat (ebitda) van 120 miljoen dollar, waar eerder werd uitgegaan van 150 miljoen dollar. Afgelopen kwartaal zakte deze graadmeter op jaarbasis met 53 procent in tot 23,8 miljoen dollar. Ook de opbrengsten gingen omlaag, met 8 procent nar 303,6 miljoen dollar.

De flink gedaalde winstgevendheid is voor een groot deel toe te schrijven aan de gezakte prijzen van vanadium en chroommetaal. Ook kampte AMG met extra kosten bij zijn lithiumconcentraatfabriek. Onder de streep was sprake van een nettoverlies van 31,1 miljoen dollar.

Topman Heinz Schimmelbusch noemt de recente prijsontwikkeling van vanadium ongewoon. "We hebben eerder pieken en crashes gezien in de vanadiummarkt, maar dit patroon is uniek." Hij benadrukt evenwel dat AMG's activiteiten met vanadium nog steeds zeer winstgevend zouden kunnen zijn tegen de huidige marktprijs, als de impact van een aantal overgangszaken niet wordt meegerekend. "Bovendien zijn we van mening dat de winstgevendheid van katalysatorrecycling de komende jaren enorm zal profiteren van de verschillende macrotrends."

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Marble meldt belang in AMG
  2. 05 apr AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AMG Critical Materials N.V.

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Peak 31 juli 2019 21:59
    Kopen/ verkopen : 50-50 is de tussenstand van de AMG poll. Iedereen weet wel dat AMG een van de bedrijven is voor de komende 10 jaar. Echter vandaag nog even niet (2019). Het aandeel zit nog in een verse downtrend. 24 tot 22 gaan we heus nog zien. Door al het gedoe met VS-China etc. 2,5% divd. voor het wachten is mij te weinig. Zo zijn er meer aandelen die je in de nabije toekomst moet hebben. Nokia is er zo een. Daalt net weer hard. Terwijl het tassenvol 5G patenten op zak heeft. Elk 5G apparaat levert Nokia in de nabije toekomst dus geld op. En hun eigen toestelletjes komen ook alweer in de winkel. Niet Chinees niet Amerikaans maar "Zwitsers". Deze levert 4,5% divd voor het wachten en kan je makkelijk voor de komende 10 jaar of langer heel veel lol van hebben. Laat de correcties maar komen! Zou Apple Nokia gaan kopen? Waarom niet, beter dan zelf prutsen en Nokia voor elk toestel gaan betalen... Poen zat.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AMG Critical Materials N.V.

23,200 11:16
-0,320 -1,36%
Premium

AMG ziet enorme kansen in recyclen van plutonium

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links