Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse winkelverkopen scherp gedaald

WIESBADEN (AFN) - De winkelverkopen in Duitsland zijn in december stevig gekrompen. Volgens cijfers van het Duitse federale statistiekbureau namen de detailhandelsverkopen met 3,3 procent af op maandbasis, na een bijgestelde stijging met 1,6 procent in november.

Het is de sterkste afname sinds medio 2007. De verkoop van levensmiddelen, drank en tabaksproducten ging omlaag. Economen hadden in doorsnee op een daling met 0,5 procent gerekend. Op jaarbasis klommen de winkelverkopen in de grootste economie van Europa in december met 0,8 procent, na een toename met 2,8 procent een maand eerder.

Over heel 2019 namen de Duitse winkelverkopen met 2,7 procent toe in vergelijking met 2018.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Nuchtertransparant 31 januari 2020 09:16
    Wie gaat er nog naar een winkel? Woon al 15 jaar in de binnenstad hier in Alkmaar. Tov 15 jaar geleden is het vrijwel leeg hier. Het V&D pand staat al jaren leeg en inmiddels tegenover V&D nog een enorm pand leeg. Ik heb kort geleden tijdens wandeling lopen tellen hoeveel winkels te huur staan (veelal al langere tijd) en bij 50 ben ik gestopt...... Over en uit met winkels. Woningen van maken. Net als vroeger in de binnensteden. Goed voor de woningschaarste. Auto's weer toestaan in die binnenstad en meer leven in de brouwerij. Meer bewoners is meer handel. Mooie mix van maken van locale shops en horeca en woningen. Voor de massa gaan mensen het internet op en voor de kortingen ook. De pijn moet een keer genomen worden.
  2. ebub 31 januari 2020 10:15
    en dat in december in duitsland dat ze weihnachtsgeld ontvangen. 2020 rampjaar voor duitsland. ik heb veel gepraat met duitse vrienden in december. Het is sjit daar. Heel veel mensen hebben alleen minijobs van 450 euro per maand tegen uurloon 7 a 8 eur. vakantiegeld en vakantiedagen krijgen ze niet. Alleen wanneer je langer werkt als 2 jaar daar.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links