Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techreus Facebook dendert door

MENLO PARK (AFN) - Facebook heeft opnieuw de verwachtingen van analisten overtroffen in het voorbije kwartaal. De technologiegigant, die onder druk staat na onder meer privacyschandalen en vanwege zijn plannen voor een eigen cryptomunt, harkte meer omzet binnen en hield onder de streep ook meer over dan verwacht.

De omzet steeg in het derde kwartaal met 29 procent in vergelijking met een jaar eerder naar 17,7 miljard dollar. De nettowinst steeg met een vijfde naar 6,1 miljard.

Facebook profiteerde van toegenomen advertentie-inkomsten. Ook steeg het aantal gebruikers met 35 miljoen. De andere platforms van het Facebook-concern, zoals WhatsApp en Instagram presteerden eveneens goed. Vooral Instagram doet het volgens analisten steeds beter op het vlak van advertentie-opbrengsten. Facebook zelf gaf daar geen cijfers over op detailniveau. Aankondigingen over vanaf wanneer er ook in WhatsApp reclames zullen worden getoond deed het bedrijf nog niet.

Analisten keken vooral uit naar mededelingen over de uitgaven van de techreus. De investerinskosten stegen de afgelopen twee jaar flink, onder meer om tegemoet te komen aan privacybezwaren en vrees voor beïnvloeding van verkiezingen via het platform. Het afgelopen kwartaal stegen de totale kosten met bijna een derde tot 10,4 miljard dollar.

De afgelopen tijd lag Facebook met name in eigen land onder vuur vanwege zijn advertentiebeleid. Facebook checkt politieke advertenties niet op hun waarheidsgehalte. Topman Mark Zuckerberg verdedigde dat eerder door te zeggen dat hij niet verantwoordelijk wilde zijn voor wat als waarheid wordt gezien. De kleinere concurrent Twitter kondigde woensdag aan te stoppen met politieke advertenties.

Lees over dit aandeel ook

  1. 05 apr Meta wil dat rechter mededingingszaak FTC verwerpt
  2. 02 feb Meta Platforms knalt voorbij de verwachtingen, koersdoel van aandeel omhoog

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Meta Platforms

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. FlashHenk 30 oktober 2019 22:10
    quote:

    tinybolus schreef op 30 oktober 2019 21:41:

    Tjee, wat een cijfers weer....

    Ik begrijp het alleen nog steeds niet echt. Wellicht ben ik te oud om dit verdienmodel te begrijpen. Waaraan verdient Facebook aan het eind van de rit haar geld, sec aan reclame voor tieners?
    Grotendeels via reclame inderdaad. Maar niet alleen aan tieners. De schaal van facebook is gewoonweg niet te bevatten; 1,6 miljard dagelijks actieve gebruikers en bijna 2,5 miljard maandelijks actieve gebruikers. Dus zelfs met een relatief kleine omzet per gebruiker ($7,26 per gebruiker/kwartaal in de laatste periode) gaat het nog steeds over enorme bedragen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Meta Platforms

481,060 19 apr
-20,740 -4,13%
Premium

Meta Platforms knalt voorbij de verwachtingen, koersdoel van aandeel omhoog

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links