Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Enorme winstval voor Total, dividend blijft op peil

PARIJS (AFN) - Total heeft zijn winst in het tweede kwartaal zien kelderen. Net als branchegenoten lijdt het Franse olie- en gasbedrijf onder een afgenomen vraag door de coronacrisis en gedaalde olieprijzen door overaanbod. Toch handhaaft Total zijn dividend.

Het bedrijf rapporteerde donderdag een daling van 96 procent in de nettowinst vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder, en hield 126 miljoen dollar over. Een jaar geleden bedroeg de nettowinst nog ruim 2,8 miljard dollar. Total had in het tweede kwartaal een omzet van 25,7 miljard dollar tegen 51,2 miljard dollar een jaar eerder.

De aandeelhouders van Total kunnen ondanks het zeer zware kwartaal rekenen op een interimdividend van 0,66 euro per aandeel. Total zei dat de productieverlagingen en een verhoogde vraag bijdragen aan een herstel op de oliemarkt sinds juni. "Het olie-klimaat blijft echter wisselvallig, gezien de onzekere omvang en snelheid van het wereldwijde economische herstel na de coronapandemie", aldus topman Patrick Pouyanne.

Vanwege de moeilijke marktomstandigheden zet Total het mes in zijn investeringen. Die bedragen nu dit jaar maximaal 14 miljard dollar, een kwart minder dan eerder gepland. Ook worden de kostenbesparingen voor dit jaar opgevoerd naar 1 miljard dollar. Daarnaast noteert het oliebedrijf een waardevermindering van de activa van 8 miljard dollar, die voornamelijk bestaan uit Canadese oliezand-projecten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
SHELL PLC
TOTALENERGIES

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. SHELL PLC 14:44
    33,115
    -1,06% -0,355
  2. 66,510
    -1,35% -0,910

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links