Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleiner verliezen op Europese beurzen

Kleiner verliezen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht omlaag. Ook de andere Europese beurzen lieten kleine verliezen zien. Naast de aanhoudende stroom van kwartaalcijfers waren beleggers met hun aandacht al deels bij de Amerikaanse Federal Reserve, die later op de dag begint aan zijn tweedaagse rentevergadering.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent in de min op 582,04 punten. De MidKap zakte 0,4 procent tot 872,18 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs daalden tot 0,4 procent.

Industrie- en technologieconcern Aalberts kampte met een adviesverlaging door ABN AMRO en was de grootste daler bij de hoofdfondsen met een min van 2,6 procent. Galapagos was de grootste stijger met een winst van 0,9 procent. De biotechnoloog en zijn samenwerkingspartners MorphoSys en Novartis Pharma kondigden aan te stoppen met het klinische ontwikkelingsprogramma voor een eczeembehandeling.

Unibail

Unibail-Rodamco-Westfield liet weten positief gestemd te zijn over de winstverwachting voor heel 2019. Het vastgoedbedrijf verwacht dat de winst per aandeel aan de bovenkant zal uitkomen van de in juli uitgesproken bandbreedte. Het aandeel zakte desondanks 0,9 procent.

In de MidKap stond vastgoedfonds Wereldhave onderaan met een verlies van 3,2 procent. Chipbedrijf Besi ging aan kop met een plus van 1,2 procent. Bij de kleinere bedrijven won Alfen ruim 6 procent na een handelsupdate van de fabrikant van laadpalen, die ook een investeerdersdag heeft. Neways Electronics zakte 5 procent. De producent van elektronische componenten verlaagde zijn winstverwachting voor dit jaar.

Aandacht voor maaltijdbedrijven

Europese maaltijdbedrijven als Takeaway.com, Just Eat en Delivery Hero werden tot ruim 2 procent lager gezet. Beleggers reageerden op teleurstellende cijfers van de Amerikaanse branchegenoot GrubHub, die ook een notering heeft in Frankfurt en daar ruim 30 procent verloor.

Deutsche Börse daalde 2,1 procent in Frankfurt na tegenvallende resultaten van de Duitse beursuitbater. Commerzbank (plus 0,9 procent) zette de opmars na de positieve handelsupdate van een dag eerder. Het Britse olie- en gasconcern BP verloor ruim 1 procent in Londen na een winstdaling in het derde kwartaal. In Parijs werd het Franse telecomconcern Orange 2 procent lager gezet na een handelsupdate.

De euro was 1,1083 dollar waard, tegen 1,1097 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,9 procent tot 55,33 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent minder op 61,18 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. 11:46 Onrust en rentevrees zetten hele AEX in het rood
  2. 09:12 AEX fors lager van start gegaan, koersval ArcelorMittal

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

873,03 15:53
-11,04 -1,25%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links