Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Lager resultaat voor Aperam'

AMSTERDAM (AFN) - Roestvrijstaalconcern Aperam heeft naar verwachting in het derde kwartaal een lager bedrijfsresultaat behaald dan in de voorgaande periode. Bij de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal had Aperam al aangegeven dat het resultaat lager zou uitvallen vanwege de traditionele seizoensafzwakking in Europa. Aperam publiceert dinsdag nabeurs resultaten.

Uit een consensus van analistenramingen opgesteld door Bloomberg komt het bedrijfsresultaat (ebitda) uit op ruim 121 miljoen euro, tegen 150 miljoen euro in het tweede kwartaal. Voor de omzet wordt in doorsnee een bedrag van meer dan 1,2 miljard euro geraamd, ongeveer gelijk met de voorgaande periode.

Bij de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal wees Aperam op verbeterde operationele prestaties, mede dankzij een gezonde vraag naar roestvrij staal in Brazilië en Europa. Wel blijven de marktomstandigheden uitdagend, onder meer door de hoge import in Europa, aldus het bedrijf destijds.

Tragere verbetering

Overigens wees Goldman Sachs onlangs in een rapport ook op de uitdagingen voor Aperam. Volgens Goldman staan de prijzen voor roestvrij staal onder druk. Dit komt onder meer door de goedkopere prijzen voor ruwe materialen. Die zorgden er op hun beurt voor dat de prijs van roestvrij staal is gedaald. De bank verwacht voor Europese roestvrijstaalproducenten vanaf de tweede helft van 2019 een tragere verbetering dan eerder voorzien.

Het aan de MidKap genoteerde Aperam is bezig met een programma om in 2020 de jaarlijkse kosten met structureel 150 miljoen euro te verlagen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 09 apr World Steel Organisation ziet vraag naar staal weer groeien
  2. 19 feb Het zit Aperam niet mee

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aperam

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Aperam

27,400 16:16
-1,660 -5,71%
Premium

Het zit Aperam niet mee

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links