Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groen licht voor overname CytoSen bij Kiadis

AMSTERDAM (AFN) - De aandeelhouders van biotechnoloog Kiadis Pharma zijn akkoord gegaan met de overname van het Amerikaanse CytoSen Therapeutics. Het beursgenoteerde bedrijf hoopt de transactie begin volgende maand af te ronden, stelde topman Arthur Lahr na afloop van de buitengewone aandeelhoudersvergadering over de deal.

CytoSen, een privaat bedrijf, ontwikkelde een eigen zogeheten natural killer (NK) cel-platform. Zijn NK-celtherapie-kandidaat, CSDT002-NK, gaat naar verwachting in 2020 de klinische ontwikkeling in. De onderneming heeft momenteel circa 6 miljoen dollar in contanten in kas.

De in april aangekondigde deal wordt voldaan in aandelen. CytoSen-aandeelhouders ontvangen 1,94 miljoen aandelen Kiadis, als vooruitbetaling. Zij komen daarnaast in aanmerking voor een mogelijke extra uitkering in aandelen Kiadis, na het behalen van mijlpalen. Daarbij gaat het om 5,82 miljoen stukken. De meerderheid van de aandelen mag voor een periode van twee jaar na afronding van de deal niet worden verkocht.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links