Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Nederland loopt middelgroot risico op tweede coronagolf'

AMSTERDAM (AFN) - Nederland loopt een middelgroot risico op een tweede coronagolf. Dat concluderen economen bij de Japanse zakenbank Nomura op basis van eigen onderzoek. Zij baseren zich op de ontwikkeling in het aantal besmettingen met Covid-19 in ons land en de drukte rondom kantoren en op andere plekken in het openbaar die ze met Google-gegevens monitoren. In Frankrijk, Spanje en Italië is het risico op een tweede uitbraak juist klein, toont de studie.

De versoepelingen van de maatregelen tegen het virus in Nederland resulteren in meer drukte op straat, toont het onderzoek. Dat is ook het geval in andere landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië. Maar daar ligt het aantal mensen dat het longvirus dagelijks oploopt relatief laag. In Nederland daarentegen gaat de groeiende drukte samen met een nog steeds hoog aantal besmettingen, menen de onderzoekers. Zij concluderen dat Nederland meer moeite heeft om de uitbraak onder controle te krijgen. Ook het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten lopen volgens de onderzoekers een middelgroot risico op een nieuwe uitbraak.

Landen zoals Brazilië, India en Canada hebben het grootste risico op een tweede coronagolf als de maatregelen tegen het virus nu geleidelijk losgelaten zouden worden, waarschuwen de economen. In die landen grijpt het virus nog steeds hevig om zich heen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 mei 2020 19:58
    Nederland grossiert dan ook in halve maatregelen, die ook nog eens nauwelijks onderbouwd worden. Het resultaat is dan ook dat in de centra van onze steden de anderhalvemeter regel nauwelijks in acht genomen wordt. Op 1 juni 2020 gaan we het openbaar vervoer in met een mondkapje waarvan het RIVM zegt dat het wel iets helpt tegen verspreiding van het virus door mensen die corona hebben, maar dat het de drager verder nauwelijks bescherming biedt tegen datzelfde virus. Dus als een coronadrager zijn of haar mondkapje niet goed gebruikt biedt het mondkapje van de medepassagiers nauwelijks bescherming tegen de overdracht van het virus.door de coronadrager. Op die manier kweek je geen draagvlak voor deze maatregel onder de bevolking.Een medisch mondkapje zou kunnen helpen, maar die mogen in het openbaar vervoer niet gebruikt worden. Dus mondkapje afschaffen en weer terug naar de anderhalvemeter regel.
  2. [verwijderd] 28 mei 2020 20:05
    Die intelligente lockdown gaat wel heel erg uit van de goedwillendheid en attentheid van de burger.Volgens de theorie zitten er geen zieke mensen in het openbaar vervoer, maar daar echt op vertrouwen doet de overheid nu ook weer niet , want we moeten toch maar een niet-medisch mondkapje opzetten.
  3. forum rang 4 Mijn Vriend 28 mei 2020 20:49
    Daar bij Nomura kunnen ze ver vooruitkijken; in India komt de eerste golf nog maar net op gang, maar de Jappen kunnen al een inschatting maken over de tweede golf daar. Erg knap. Lijkt mij trouwens dat India helemaal geen tweede golf krijgt; kans is groter dat het bij 1 lange golf blijft, vanwege weinig faciliteiten / mogelijkheden en aanstaande monsoen om het ook maar tijdelijk terug te dringen.
    www.worldometers.info/coronavirus/cou...
  4. Alex W 28 mei 2020 20:58
    India ligt nog steeds plat. Handel ligt praktisch op z’n gat. Dit wordt voor volgend zomerseizoen een groot probleem wat betreft kledingproductie. Fabrieken mogen momenteel slechts 30% van het personeel hebben lopen. Als ze die nog hebben want veel personeel woont veel verder weg. Gaat niet goed komen daar voorlopig.
  5. forum rang 4 StoplossBurner 28 mei 2020 21:02
    Het was gewoon een vorm van een lockdown. Of die intelligent is hangt gewoon van je eigen waarde oordeel af en niet van degene die hem instellen en er maar meteen een etiket opplakken dat henzelf in een positief daglicht stelt. Erg goedkoop trucje dat helaas goed werkt bij het simpele Nederlandse volk. Misschien kunnen ze netto afdracht aan de EU ook voortaan een intelligente gift noemen?!
  6. forum rang 8 Branco P 28 mei 2020 21:03
    Nietszeggend, OK ze hebben classificatie gemaakt, dat kun je doen. Maar om dan aan een bepaalde categorie het labeltje “middelgroot” risico te hangen, dat is uiterst suggestief en met name ook volledig willekeurig. Het had ook “gemiddeld” of een andere willekeurige term kunnen zijn. Middelgroot risico zegt niets over de kans dat het daadwerkelijk gebeurd. Dat kan dus 40% zijn, maar bijvoorbeeld ook 10%
13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links