Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Basic-Fit uitblinker op groen Damrak

Basic-Fit uitblinker op groen Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Het aandeel van fitnessketen Basic-Fit was donderdag een uitblinker op het Damrak. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat sportscholen eerder open mogen dan gepland. De Europese aandelenbeurzen gingen ook verder omhoog. De hoop dat de economische activiteit weer zal aantrekken door de versoepeling van de coronamaatregelen en de steunmaatregelen van overheden en centrale banken bleef zorgen voor optimisme op de beursvloeren.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,8 procent hoger op 533,34 punten. De MidKap won 1,8 procent tot 735,28 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt dikten tot 0,8 procent aan.

Fitnessketen Basic-Fit zette de opmars voort en ging aan kop in de MidKap met een koerssprong van ruim 14 procent. Sportscholen en sauna's in Nederland mogen onder voorbehoud op 1 juli weer open, in plaats van per 1 september. Volgens analisten van KBC Securities is dat goed nieuws voor Basic-Fit. Nederland is goed voor 27 procent van de omzet van de fitnessketen en is op winstniveau belangrijk gezien het feit dat alle filialen "volwassen" zijn. Het aandeel won een dag eerder al dik 5 procent.

Galapagos

Ook het aandeel Eurocommercial Properties zat in de lift. Het vastgoedfonds steeg ruim 7 procent. Alle winkelcentra van de onderneming zijn weer open, nadat een aantal centra vanwege de coronapandemie gesloten waren.

In de AEX was biotechnologiebedrijf Galapagos de sterkste stijger met een winst van dik 3 procent. Techinvesteerder Prosus zette de daling voort en was met een min van 0,5 procent de grootste daler. Bij de kleinere bedrijven won Lucas Bols ruim 2 procent na publicatie van de jaarcijfers. De dranken- en likeurmaker had in maart, de laatste maand van zijn gebroken boekjaar, veel last van de horecasluitingen in veel landen vanwege de pandemie. Het bedrijf liet verder weten in de eerste helft van het lopende boekjaar geen interim-dividend uit te keren.

EasyJet

In Londen klom easyJet 5,8 procent. De Britse prijsvechter wil het personeelsbestand met maximaal 30 procent terugbrengen om de coronacrisis te doorstaan. Topman Johan Lundgren van easyJet zegt de vloot te willen inkrimpen, ook omdat de vraag naar tickets naar verwachting pas in 2023 weer op het niveau van voor de crisis is.

De euro was 1,1002 dollar waard, tegen 1,0979 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 3,4 procent tot 31,70 dollar. Brentolie kostte 2,4 procent minder op 33,90 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Basic-Fit

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 mei 2020 10:03
    Ik ga hier niet ingaan op koersdoelen en TA maar gewoon vraag ik me af HOE ze dit gaan doen?
    Ik ben lid van BF hier in Antwerpen en kan zeggen dat het in "normale" tijden er al niet al te proper is.
    Nu ga ik zo een beetje af op hetgeen ik hier in België lees van wat er allemaal moet gebeuren om safe te trainen.Hoeveel personen per zaak gaan ze binnen laten(op afspraak?).Wie gaat er al die toestellen,halters,etc..schoonmaken?Hoe in de kleedkamers?Zijn maar een paar praktische zaken die ik me afvraag.Ik zou heel graag terug gaan naar BF maar ben ook al 60+ en vrees dat mijn gezondheid er eerder op achteruit zal gaan.Nu effe over het aandeel;)...Aangezien ik er-als ik zie hoe er daar gewerkt wordt-ga ik er van uit dat BF niet lang open zal zijn omdat ik vrees dat,als je daar gaat trainen,je binnen de kortste keren ziek bent..Of het zou moeten zijn dat ze enkel jonge mensen binnen laten?Vind het een heel riskante belegging momenteel!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 16:03
    864,54
    -0,09% -0,81
  2. Basic-Fit 15:47
    20,820
    +1,07% +0,220

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links