Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei flink hoger in gemengde regio

TOKIO (AFN) - De Japanse aandelenbeurs is donderdag met een flinke winst gesloten. Het was de vierde winstbeurt op rij. De hoop dat de economische activiteit weer zal aantrekken na de versoepeling van de coronamaatregelen bleef het sentiment ondersteunen. De andere beurzen in de Aziatische regio lieten een gemengd beeld zien door de toenemende spanningen tussen de Verenigde Staten en China.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 2,3 procent hoger op 21.916,31 punten. Vooral de Japanse banken en verzekeraars, die flink onder druk stonden door de coronacrisis, toonden herstel. Ook de staalbedrijven waren in trek door de hoop dat het dieptepunt van de crisis is bereikt. De Japanse automakers Nissan en Mitsubishi wonnen ruim 8 en dik 6 procent na de plannen om het samenwerkingsverband met de Franse partner Renault te versterken.

In Hongkong noteerde de Hang Seng-index tussentijds 1,4 procent lager. De speciale handelsrelatie tussen de VS en Hongkong staat onder druk nadat de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Mike Pompeo verklaarde Hongkong niet langer als een autonoom gebied te zien. President Donald Trump liet eerder al weten deze week nog met maatregelen tegen China te komen, naar aanleiding van de bemoeienissen van Peking met Hongkong. De beursgraadmeter in Shanghai daalde 0,2 procent.

De Kospi in Seoul verloor 0,3 procent. De Zuid-Koreaanse centrale bank verlaagde de rente tot het laagste niveau ooit om de economische schade van de coronacrisis te verzachten. In Sydney dikte de All Ordinaries 1,4 procent aan. Gouverneur Philip Lowe van de Australische centrale bank verklaarde voor het parlement dat de economische neergang mogelijk minder zwaar zal zijn dan eerder werd gevreesd.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.079,70 18 apr
+117,90 +0,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links