Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Air France-KLM vliegt mogelijk langer niet op China

PARIJS (AFN) - Luchtvaartcombinatie Air France-KLM vliegt vanwege het nieuwe coronavirus mogelijk langer niet op China. Het bedrijf had vluchten tot en met eind maart al uit het schema gehaald. Bronnen meldden aan persbureau Bloomberg dat vluchten naar China mogelijk langer niet worden uitgevoerd.

De luchtvaartmaatschappij had al de nodige maatregelen aangekondigd. In een interne videoboodschap zou topman Ben Smith van Air France-KLM die boodschap hebben herhaald. Het luchtvaartconcern zou ook onderzoeken of de vliegtuigen die naar China zouden vliegen voor andere bestemmingen kunnen worden ingezet.

Eerder was al bekend dat er tijdelijk een soort vacaturestop geldt voor sommige afdelingen. KLM had als onderdeel van Air France-KLM al maatregelen aangekondigd om de kosten in toom te houden.

Jaarcijfers

Air France-KLM meldde bij de publicatie van de jaarcijfers dat de problemen rond het virus een hap uit de operationele winst in het eerste kwartaal van dit jaar zouden nemen van 150 miljoen tot 200 miljoen euro. Daarbij werd uitgegaan van verstoringen van vluchten naar China tot april. Als de problemen langer duren, vallen de kosten ook hoger uit.

Een woordvoerster van Air France-KLM meldt dat zoals eerder gecommuniceerd vluchten van en naar Peking en Shanghai tot eind maart zijn geschrapt. Ze benadrukt daarbij wel dat de realiteit in rap tempo kan veranderen.

Vluchten van KLM naar Chengdu, Hangzhou en Xiamen waren al tot 29 maart opgeschort. Naar Peking en Shanghai wordt tot zeker 28 maart niet gevlogen. Een woordvoerder kon nog niet aangeven of KLM na die data de vluchten naar China weer hervat of langer opschort.

Lees over dit aandeel ook

  1. 03 apr IATA: luchtvrachtvervoer blijft goed groeien 1
  2. 12 mrt Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Air France-KLM

9,398 16 apr
+0,184 +2,00%
Premium

Air France-KLM behoort tot de laagst gewaardeerde aandelen in Nederland

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links