Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Oud Fed-man dringt aan op strijd tegen Trump

NEW YORK (AFN) - De voormalige baas van de Federal Reserve Bank of New York William Dudley heeft de landelijke Fed opgeroepen om zich krachtig uit te spreken tegen het beleid van president Donald Trump. Dudley opperde zelfs dat de koepel van centrale banken zou moeten weigeren om de rente te verlagen, omdat renteverlagingen Trump weleens aan een herverkiezing in 2020 zouden kunnen helpen.

"De herverkiezing van Trump vormt immers aantoonbaar een bedreiging voor de VS en de wereldeconomie", aldus Dudley, die van 2009 tot 2018 aan het hoofd stond van de New Yorkse afdeling van de Fed.

De door persbureau Bloomberg gepubliceerde column van Dudley was vooral bedoeld als betoog tegen een verdere escalatie van de door Trump gestarte handelsoorlog met China. Maar bij tal van economen schoten de opmerkingen in het verkeerde keelgat. Hij zou hiermee alleen maar de onafhankelijkheid van de Fed schaden.

De Fed zelf benadrukte direct dat politieke overwegingen absoluut geen rol spelen in het monetaire beleid. Het instituut heeft het laatste tijd al erg moeilijk door de herhaaldelijke kritiek van Trump op Fed-voorzitter Jerome Powell.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 ff_relativeren 28 augustus 2019 00:36
    quote:

    ljjls schreef op 28 augustus 2019 00:01:

    Zolang er geen betere kandidaat wordtgevonden is het nog 4 jaar Trumpetter
    Oke, ik hap wel :

    omwille van de hypothese ; ik denk dat er wel een Republikeinse kandidaat is,
    om het in de primaries op te nemen tegen President Trump.
    De naam is Nimrata 'Nikki' Haley.

    Voormalig Gouverneur van South Carolina. Voormalig Ambassadeur namens de VS bij de Verenigde Naties. Geboren Amerikaanse, in Bamberg South Carolina in 1972.

    Nikki Haley maakte recentelijk bekend dat ze niet de nummer 2 wil zijn (nominatie Vice President) in plaats van Mike Pence, voor de volgende regeringsperiode.
    bron : edition.cnn.com/2019/08/22/politics/n... .

    Als je niet de nummer 2 wil zijn .. wat wil je dan wel ?
    Wat je wel wil, moet je uiteraard pas bekend maken als je genoeg steun hebt vergaard binnen de Republikeinse Partij. Nikki Haley is al heel lang lid van de Republikeinse Partij. Ze heeft bestuurlijke en politieke ervaring. En na haar verklaring om niet de nummer 2 te zijn, kan ze :

    1. helemaal (ineens ?) geen interesse meer hebben in de landelijke politiek, of
    2. wel bereid zijn om de nummer 1 te zijn als ze genoeg steun krijgt, of
    3. wachten tot iemand haar nomineert voor een Gouverneurspost.

    ad 1 :
    voor iemand als Nikki Haley die haar halve beroepsleven in de politiek heeft gezeten, is het niet logisch om ineens van loopbaan te veranderen.

    ad 2 :
    Na het Gouverneurschap van South Carolina en het Ambassadeurschap bij de Verenigde Naties, is het voor de hand liggend dat Nikki de volgende stap zet. Een regeringsfunctie in Dienst van haar Land. Of zelfs het hoogste Politieke Ambt. In ieder geval niet de nr 2.

    ad 3 :
    Nog een keer een Gouverneurschap lijkt niet logisch omdat ze die carrierestap al heeft gehad.

    Nimrata 'Nikki' Haley heeft zich nooit duidelijk uitgesproken voor haar volgende ambitie. Ook dat hoort bij het spel. Niet je hand overspelen voordat je weet hoe sterk je kaarten zijn. Niemand te vroeg informeren. Maar Nikki heeft 1 ding wel verteld : de nummer 2 wil ze niet zijn ..
  2. forum rang 8 het zwaard 28 augustus 2019 09:09
    Nog 4 jaar stijgende beurzen?? Het duurt heus geen 4 jaar meer of we zitten in 'n forse recessie, wie er dan ook President mag zijn in de VS. Wie is en wil kandidaat President zijn in 'n land dat in 'n recessie zit. Trump natuurlijk vermits hij er van overtuigd is dat niet hij, maar de FED er voor verantwoordelijk was.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links