Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Disney wil Amerikaanse pretparken in juli weer openen

BURBANK (AFN/BLOOMBERG) - Entertainmentconcern Walt Disney mikt erop om zijn Walt Disney World-pretparken in Florida in deze zomer geleidelijk te heropenen. Het bedrijf heeft daarvoor verzoeken ingediend bij de plaatselijke autoriteiten.

Walt Disney World in Orlando bestaat uit vier pretparken en twee waterparken. Twee van die pretparken, Magic Kingdom en Animal Kingdom, hoopt Disney vanaf 11 juli te kunnen openen. Eerder diende SeaWorld, bekend van shows met walvissen en dolfijnen, een verzoek in om zijn parken rond de stad vanaf 11 juni te kunnen openen.

Orlando in Florida is de officieuze wereldhoofdstad van attractieparken, die in 2018 zo'n 75 miljoen toeristen trokken. De regio is volgens economen dan ook zwaar geraakt door lockdownmaatregelen.

De Amerikaanse pretparken van Disney zijn in maart gesloten om coronabesmettingen tegen te gaan. Wereldwijd zijn er twaalf attractieparken van het film- en vermaakimperium. Het Disney-park in Shanghai was op 11 mei de eerste die weer open ging voor bezoekers

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links