Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ABN AMRO en ING in kopgroep lagere AEX

ABN AMRO en ING in kopgroep lagere AEX

AMSTERDAM (AFN) - De meeste Europese beurzen wonnen woensdag opnieuw terrein. De Amsterdamse AEX-index liep echter wederom uit de pas ondanks sterke koerswinsten van de Nederlandse banken. De heropening van de economieën in de verschillende landen bleef de stemming ondersteunen. Daarnaast werd uitgekeken naar het herstelplan van de Europese Commissie, dat later op de dag wordt onthuld.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent in de min op 530,68 punten. Dinsdag bleef de hoofdindex ook al achter bij de andere Europese hoofdgraadmeters. De MidKap klom 1,1 procent tot 723,41 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt stegen tot 1,7 procent.

Beleggers lieten zich vooralsnog niet van de wijs brengen door de oplopende spanningen tussen de Verenigde Staten en China. De Amerikaanse president Donald Trump verklaarde nog deze week met maatregelen tegen China te komen, naar aanleiding van de bemoeienissen van Peking met Hongkong.

Air France-KLM

Grootste dalers in de AEX waren techinvesteerder Prosus en maaltijdbestelsite Just Eat Takeaway met verliezen tot 4,7 procent. Sterkste stijger was ABN AMRO met een winst van ruim 6 procent. Concurrent ING steeg 5,5 procent in navolging van de stevige koerswinsten in de Amerikaanse bankensector.

In de MidKap zette Air France-KLM de stijging voort met een plus van dik 5 procent. Het aandeel klom een dag eerder al ruim 10 procent door het geleidelijk opheffen van de reisbeperkingen in Europa. Ook de andere Europese luchtvaartmaatschappijen en reisorganisaties gingen opnieuw vooruit. Baggeraar Boskalis won 4 procent dankzij twee nieuwe contracten in Finland.

Basic-Fit

Fitnessketen Basic-Fit steeg 3,5 procent. De crisiscommissie van het kabinet zal woensdag besluiten of sportscholen en sauna's eerder open kunnen dan nu is gepland. Het kabinet heeft eerder aangegeven dat sportscholen op 1 september weer open mogen, maar veel sportscholen vrezen voor hun voortbestaan als ze de hele zomer dicht moeten blijven.

In Parijs vervolgden de Franse autobouwers de opmars na het reddingsplan van 8 miljard euro van de Franse overheid voor de sector. PSA, de eigenaar van Peugeot en Citroën, klom 8 procent. Concurrent Renault ontvouwde de nieuwe plannen om de samenwerking met Nissan en Mitsubishi te versterken en werd 17 procent meer waard.

De euro bleef ongewijzigd op 1,0979 dollar. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,9 procent minder op 34,05 dollar. Brentolie werd 1,4 procent goedkoper op 35,68 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V.
AEX

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 15,545
    -0,06% -0,010
  2. AEX 12:15
    865,80
    +0,05% +0,45

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links