Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Chinese industriebedrijven omlaag

Winst Chinese industriebedrijven omlaag

PEKING (AFN) - De winsten bij grote Chinese industriebedrijven zijn in april gedaald, wat duidt op de negatieve effecten van de escalerende handelsspanningen voor de omvangrijke industrie in China. Op jaarbasis zakte de winst met 3,7 procent, de sterkste daling sinds december 2015, aldus cijfers van het statistiekbureau.

In maart stegen de winsten van grote industriële bedrijven in China nog met bijna 14 procent. De winstgevendheid bij de grondstoffensector ging omhoog dankzij de gestegen grondstofprijzen, maar in de verwerkende industrie en met name bij autofabrikanten in China stond de winst onder druk.

Economen denken dat de Chinese industrie nog wel langer tegenwind zal ondervinden van het oplopende handelsconflict met de Verenigde Staten en ook de afzwakkende binnenlandse vraag. De Chinese overheid is bezig maatregelen te nemen voor stimulering van de economie.

ING wijst erop dat de technologiestrijd tussen China en de VS ook een ondermijnend effect heeft op de winsten in de Chinese industrie. Aangezien die strijd steeds verder oploopt met onder meer de Amerikaanse sancties tegen Huawei is de verwachting van economen van de bank dat ook in de rest van 2019 druk blijft bestaan op de winsten van de industrie in China.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 27 mei 2019 10:47
    "Aangezien die strijd steeds verder oploopt met onder meer de Amerikaanse sancties tegen Huawei is de verwachting van economen van de bank dat ook in de rest van 2019 druk blijft bestaan op de winsten van de industrie in China."

    Ja, daar moet je echt voor gestudeerd hebben en econoom zijn bij ING om dát te kunnen bedenken.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links