Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX doet stap terug na sterke opleving

Gepubliceerd op 27 maart 2020 09:09 | Views: 9.300

AEX 27 mrt

464,93 -18,06 (-3,74%)

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam stond vrijdag in het rood. Ook de andere Europese beurzen lieten minnen zien. Beleggers namen gas terug na de recente sterke opleving, die werd veroorzaakt door de omvangrijke steunmaatregelen van de centrale banken en overheden om de economie door de coronacrisis heen te loodsen. Op Wall Street liet de Dow-Jonesindex in de afgelopen drie dagen de sterkste stijging sinds 1931.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 2,1 procent lager op 472,96 punten. De hoofdindex stevent desondanks af op een weekwinst van ongeveer 9 procent en steeg deze week drie dagen op rij. De MidKap daalde 1,7 procent tot 656,98 punten. De beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs zakten tot 3,5 procent.

Sterkste daler in de AEX was vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield met een verlies van 6 procent. Supermarktconcern (plus 0,7 procent) voerde de schaarse stijgers aan dankzij adviesverhogingen. In de MidKap verloor Signify 2,7 procent. Het verlichtingsbedrijf schrapt het dividend en de verwachtingen vanwege de coronacrisis.

Brunel

Ook Brunel (min 1,1 procent) keert geen dividend uit over 2019. De detacheerder heeft nog geen materiële schade geleden door de pandemie, maar verwacht zware tijden vanwege de virusuitbraak en de lage olieprijs. Heijmans daalde 1,6 procent. De bouwer verwacht geen negatieve impact van het besluit van de overheid om de resterende werkzaamheden rond het Zuidasdok opnieuw aan te besteden.

Op de lokale markt won Brill 3 procent na goed ontvangen jaarcijfers van de uitgever van wetenschappelijke literatuur. HAL won 0,4 procent. De investeerder zag door de coronacrisis de waarde van zijn belangen in beursgenoteerde bedrijven met zo'n 1,8 miljard euro afnemen.

Daimler

In Frankfurt zakte Daimler 2,6 procent. De Duitse automaker is naar verluidt in gesprek met banken over een kredietlijn van minstens 10 miljard euro om de coronacrisis te doorstaan. EssilorLuxottica verloor 3 procent. De Frans-Italiaanse brillenmaker sluit al zijn fabrieken in Frankrijk wegens de virsuitbraak. EssilorLuxottica is de beoogde nieuwe eigenaar van optiekketen GrandVision (plus 0,6 procent).

De euro was 1,1021 dollar waard, tegen 1,1024 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie steeg 0,4 procent in prijs tot 22,70 dollar. Brentolie werd 1,7 procent goedkoper op 25,90 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 62% zegt kopen 13 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Pavlov44
0
Wil geen onheilsprofeet zijn maar de feiten liegen er niet om. Zelfs in Nederland VERSNELT de curve van besmettingen en opnames nog. De hoop op afvlakking die een paar dagen werd uitgesproken was niet terecht. De toename van de stijging van besmettingen bedroeg gisteren maar liefst 35%. Momenteel dus een accelerating curve en geen flattening curve.
Cavemenneke
0
putje aex maar verkocht: 255 netto winst voor 1 dag, is toch fijn meegenomen; vreemde beurs kan zo eindigen op 490...uiteraard ook op 450 :-p
goed weekend en blijf gezond!
het zwaard
0
Suske/ De curve gaat afzwakken is wat er gezegd wordt in België, maar nog niet in Nederland.
taurus86
0
Nog 10 dagen en dan gaan de 'resistenten' weer aan het werk. Burgerlijke ongehoorzaamheid of weloverwogen eigen-wijsheid, zullen deze beweging in gang zetten en de overheid zal moeten gaan toegeven, dat ze de regie weer uit handen moet geven. Misschien nog de invoering van een 'resistenten sticker' achter de voorruit, maar de 'de slag is gewonnen, alleen de oorlog nog niet' zal weer veel gehoord worden.
De zwakste ouderen met een lage verdere levensverwachting, zullen harde keuzes moeten maken. Maar daar zullen veel wijzen onder zijn, die de onoverkomelijkheid ook zelf inzien.
wobp
0
quote:

het zwaard schreef op 27 maart 2020 10:57:


Suske/ De curve gaat afzwakken is wat er gezegd wordt in België, maar nog niet in Nederland.


op de beurs bedoel je denk ik;)
Maan Arkenbosch
1
China zorgt voor E.U.afhankelijkheid, een voorwaarde voor economisch imperialisme!
Het is onbegrijpelijk dat China met het Corona virus of Chinese griep, propagandistisch positief wegkomt!
Veelal wordt de wereld regelmatig met griep virussen geconfronteerd, welke hun oorsprong in China hebben.
Oorzakelijk verband is de slechte hygiëne en consumeren van besmette (wilde) dieren in China.
Daarbij houdt het regime, de kwaadaardige gevolgen, uit economische motieven, veel te lang onder de pet.
Hierdoor ontstaan forse globale financieel-economisch verliezen, en hoge ziektekosten, welke zwakte van het Westen, China al dan niet propagandistisch en economisch weer uitbuit!
Thans zijn hierdoor de aandelenmarkten met soms meer dan 30% in korte tijd gedaald, zodat hierdoor China, weer goedkoop, E.U. bedrijven kan opkopen, vooral als deze (strategische) bedrijven in faillissement verkeren..
In dat opzicht heeft Trump gelijk, om China in deze, een verwijt te maken.
Terwijl het Westen, zich forse klimaat en milieu lasten veroorlooft, om de natuur te herstellen, produceren 10.700 steenkolenmijnen duizenden miljoenen ton steenkool en uiteindelijk CO2 uitstoot, via centrales..
Daarbij werden in 2019, 1170 nieuwe steenkolenmijnen opgestart en miljoenen tonnen steenkool uit Indonesië en Australië geïmporteerd.
Deze goedkope energiebron is de exportkracht van China, echter bevuilt het wereld klimaat/temperatuur verhogingen, in ernstige mate.
Het is onbegrijpelijk dat de E.U. bevolking zware milieu-belastingen moet betalen, terwijl de goedkope Chinese productie indirect door steenkool gevoed, dat niet hoeft.
Het wordt de hoogste tijd dat deze Chinese export naar de E.U., via de Zijderoute, aan de grens met een klimaat/milieubelasting verzwaart wordt, zodat dit het milieu ten goede komt.
Dat is niet alleen goed voor de E.U. bedrijvigheid, werkgelegenheid en uiteindelijk ook het milieu in de E.U.!
Wanneer gaan de E.U. landen/De Nederlandse politiek, dit, ook stijgende zeespiegel probleem, eindelijk, aanpakken?
De Chinezen dienen in deze ook hun verantwoordelijkheid te nemen, zo niet, dan maar via invoer restricties uit China of op Chinese bedrijven stringente maatregelen toepassen.

28 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare