Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ABN AMRO breidt coronasteun voor bedrijven uit

Gepubliceerd op 27 maart 2020 08:57 | Views: 2.794 | Onderwerpen: banken

ABN AMRO BANK N.V. 03 apr

7,16 -0,23 (-3,14%)

AMSTERDAM (AFN) - ABN AMRO breidt zijn steunmaatregelen uit voor bedrijven die in de problemen dreigen te komen door de coronacrisis. De bank wil ook zijn grotere klanten automatisch een financiële adempauze geven.

Vorige week kondigde ABN AMRO al aan om voor klanten met een lopend zakelijk krediet tot 2,5 miljoen euro de aflossing- en rentebetaling met zes maanden uit te stellen. "We hebben vorige week gezien dat dit goed werkt en rust en ruimte creëert voor bedrijven. We hebben daarom besloten om de grens van de regeling te verhogen naar 50 miljoen euro", zegt Daphne de Kluis, het hoofd van de zogeheten Commercial Banking-divisie bij het financiële concern.

De maatregelen van banken komen bovenop een groot steunpakket van de overheid. Bedrijven kunnen met behulp van overheidsgaranties bij hun bank extra geld lenen, onder andere via de zogeheten BMKB-regeling.

ABN AMRO merkt dat er bij klanten veel animo is voor de steun- en uitstelmaatregelen. Dat leidt tot veel vragen en aanvragen. Daardoor kan er sprake zijn van wachttijden, waarschuwt de bank. Er wordt bij het hele proces prioriteit gegeven aan ondernemers waarbij de financiële impact van de pandemie het grootst is.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 75% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Dr Joep
0
Wachttijden en prioriteiten. De grootste eerst en de kleintjes mogen nog even zweten of toch al out of business gaan.
Kopzorgen over erfpacht
0
Merkwaardige adviezen van ECB (inclusief Klaas Knot en pensioenfederatie) om banken dividendbetalingen te latten stoppen. Je zult maar AOW'er zijn en mede van je dividend afhankelijk zijn. Hopelijk ook een eye-opener voor andere bedrijven.
Voor leningen, die banken en verzekeringsmaatschappijen tijdens de vorige crisis voor hulp van de |Overheid moesten sluiten, werd notabene een rente in rekening gebracht van 14%!!!
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare