Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Waarschuwing SAP drukt op Duitse beurs

Waarschuwing SAP drukt op Duitse beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden maandag een stap terug. Een omzetalarm van de grote Duitse softwaremaker SAP drukte daarbij zwaar op de aandelenmarkt in Frankfurt. Beleggers bleven verder voorzichtig door de strengere maatregelen in veel Europese landen om de tweede coronagolf in te dammen. Daarnaast ging de aandacht uit naar de aanstaande Amerikaanse presidentsverkiezingen en de onderhandelingen over een extra coronasteunpakket in Washington.

De Duitse DAX zakte 2,2 procent. SAP liet het grootste dagverlies in jaren zien en kelderde bijna 18 procent. De producent van bedrijfssoftware is negatiever gestemd over dit jaar omdat het herstel van de coronacrisis minder sterk verloopt dan eerder gedacht.

Op Beursplein 5 noteerde de AEX-index rond het middaguur 0,7 procent lager op 550,57 punten. De MidKap leverde 1,3 procent in tot 817,03 punten. De beursgraadmeters in Londen en Parijs daalden tot 0,6 procent.

Adyen

Sterkste daler bij de hoofdfondsen op het Damrak was betaalbedrijf Adyen met een min van 1,6 procent. ING en ABN AMRO verloren 0,7 en 0,5 procent. Volgens persbureau Bloomberg duurt het door de tweede coronagolf mogelijk langer voor banken weer dividend mogen uitkeren aan hun aandeelhouders. Eerder leken er bij de Europese Centrale Bank (ECB) nog stemmen op te gaan om het eerder dit jaar ingestelde dividendverbod weer op te heffen. Techinvesteerder Prosus voerde de stijgers aan met een winst van 1,5 procent.

Basic-Fit (min 4,2 procent) sloot de rij in de MidKap, na een handelsupdate. De uitbater van fitnessclubs heeft veel sportscholen in Frankrijk en België weer moeten sluiten vanwege de sterke opleving van het aantal coronabesmettingen in die landen. Het bedrijf zegt verder de bouw van nieuwe clubs voorlopig uit te stellen vanwege de pandemie. Biotechnoloog Pharming ging aan kop met een winst van 1,2 procent.

SSAB

In Stockholm verloor SSAB dik 2 procent na mediaberichten dat de Zweedse staalmaker de Nederlandse tak van Tata Steel Europe zou willen inlijven. Lufthansa daalde 0,5 procent. Het Duitse luchtvaartconcern gaat extra besparen door de coronacrisis en neemt nog eens 125 vliegtuigen uit de roulatie. Ook wordt verder gesneden in administratieve functies.

De euro stond op 1,1813 dollar, tegenover 1,1844 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 2,2 procent minder op 38,97 dollar. Brentolie zakte 1,9 procent in prijs tot 40,96 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 apr Slotcall: AEX sluit weer fors hoger en ASMI verhoogt feestvreugde 1
  2. 23 apr Positieve dag op Beursplein 5

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links