Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Third Point rammelt aan de poort bij Essilor'

CHARENTON-LE-PONT (AFN) - De activistische investeerder Third Point heeft zich naar verluidt ingekocht bij de Frans-Italiaanse brillenreus EssilorLuxottica. Persbureau Reuters meldt op basis van ingewijden dat het hedgefonds van miljardair Daniel Loeb ook al met de voorzitter van de maker van Ray-Ban-zonnebrillen heeft gesproken. Wat Third Point precies wil bij EssilorLuxottica en hoe groot het belang in de onderneming precies is, is niet duidelijk.

EssilorLuxottica ontstond vorig jaar uit de samenvoeging van het Italiaanse Luxottica en het Franse Essilor. Eerder dit jaar kampte EssilorLuxottica nog met gerommel in het hoogste management vanwege een machtsstrijd tussen topbestuurders. Deze kwestie zou inmiddels zijn opgelost. Maar er zou nog wel worden gezocht naar een nieuwe topman om flinke besparingen door te voeren.

EssilorLuxottica is tevens de koper van de in Amsterdam genoteerde Pearle-moeder GrandVision. Het concern kondigde deze zomer aan een belang van 76,72 procent van de aandelen in GrandVision over te nemen van investeerder HAL. Die miljardendeal moet binnen één tot twee jaar rond zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links