Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

ArcelorMittal hoogvlieger in vlakke AEX

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam is woensdag nagenoeg vlak gesloten. Elders in Europa bleven graadmeters eveneens dicht bij huis. Beleggers bleven terughoudend ondanks berichten over een ophanden zijnde handelsdeal tussen China en de VS. In Amsterdam viel met name de koerswinst van staalreus ArcelorMittal op.

De AEX-index sloot de sessie op 558,24 punten, waarmee hij een eerdere winst uiteindelijk zag verdampen. De MidKap eindigde met een winst van 0,1 procent op 774,19 punten. De beurzen in Londen en Parijs verloren tot 0,3 procent. Frankfurt wist de sessie net wel met een nipte winst van 0,1 procent af te sluiten.

Staalfabrikant ArcelorMittal was dagwinnaar bij de hoofdfondsen op het Damrak met een winst van 4,8 procent, geholpen door berichten dat de Amerikaanse branchegenoot Nucor de prijzen voor zijn producten verhoogde.

Aperam

Dat zette de gehele sector in beweging. Zo stond roestvrijstaalmaker Aperam (plus 2,5 procent) bij de sterkste stijgers in de MidKap. In Frankfurt won Salzgitter 2,4 procent. ThyssenKrupp sloot bijna 7 procent hoger. Voor dat laatste bedrijf werkte ook mee dat de Finse liftenmaker Kone (plus 0,8 procent) volgens bronnen werkt aan een overnamebod op de liften- en roltrappendivisie van het Duitse industrie- en staalconcern.

Maaltijdbestelsite Takeaway.com stond onderdaan in de AEX met een min van 2,3 procent. In de MidKap ging luchtvaartcombinatie Air France-KLM aan kop met een plus van 4,6 procent. VEON won 5,3 procent. Het in Amsterdam genoteerde telecombedrijf verlaagde zijn bod op de resterende aandelen van zijn Egyptische dochter Global Telecom Holdings (GTH).

Esperite

Esperite kelderde dik 11 procent op de lokale markt. Het Poolse PBKM heeft de gesprekken met het bedrijf, over een overname van activiteiten van stamceltak Cryo-Save, gestaakt. PBKM kon zich niet vinden in de deal. Eind mei werd de stekker ook al een keer uit de onderhandelingen getrokken door PBKM, maar die werden wat later weer opgestart.

De euro was 1,1385 dollar waard, gelijk aan een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,9 procent tot 59,49 dollar. Brentolie kostte 2 procent meer op 66,38 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
ArcelorMittal

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 15 apr
    884,07
    0,00% 0,00
  2. ArcelorMittal 15 apr
    25,520
    0,00% 0,000

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links