Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme'

'Wall Street hoger dankzij handelsoptimisme'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York liggen woensdag op koers voor een hogere opening. Het sentiment wordt daarbij gesteund door optimisme over een handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China. De zorgen over de spanningen tussen de VS en Iran werden even aan de kant geschoven. De chipsector op Wall Street kan in beweging komen na beter dan verwachte cijfers van geheugenchipproducent Micron Technology.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin is "hoopvol" gestemd dat een handelsdeal gesloten kan worden. Volgens de minister is de deal inmiddels voor "ongeveer 90 procent compleet". Deze week hebben president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping op de G20-top in Japan een ontmoeting om te praten over het handelsconflict. Mnuchin gaf aan uit te kijken naar die ontmoeting en zei dat beide presidenten een "nauwe werkrelatie" hebben.

Micron kwam dinsdag nabeurs met kwartaalresultaten die beter waren dan gedacht, ondanks een lagere winst en omzet. Het bedrijf gaf daarbij aan "vroege tekenen van herstel" op de markt te zien. Micron staat een flinke koerssprong te wachten. In Azië en Europa zaten chipfondsen in de lift door deze berichten. Mogelijk kunnen fondsen in New York als Intel, Advanced Micro Devices (AMD), NXP Semiconductor, Texas Instruments, Nvidia en Qualcomm meeliften.

FedEx

Ook FedEx gaf inzage in de prestaties. De pakketvervoerder heeft in zijn eind mei geëindigde gebroken boekjaar de omzet opgevoerd. De winst viel wel veel lager uit. Voor het lopende boekjaar verwacht FedEx wisselende resultaten.

Levensmiddelenconcern General Mills, bekend van merken als Cheerios, Bugles en Häagen-Dazs, publiceerde eveneens resultaten, die tegenvielen. Technologieconcern BlackBerry meldde juist beter dan verwachte cijfers en staat hoger voorbeurs.

Broadcom

Broadcom staat ook in de belangstelling. De Europese Commissie stelt een onderzoek in naar machtsmisbruik door de chipmaker. Broadcom heeft mogelijk zijn afnemers door clausules in contracten verboden zaken te doen met concurrenten.

Tesla kan reageren op berichten dat het hoofd productie is opgestapt. Peter Hochholdinger werkte sinds 2016 voor Tesla en was daarvoor in dienst bij Audi. Tesla heeft al langere tijd te maken met veel verloop bij het hogere management.

De graadmeters in New York sloten dinsdag met verlies. De Dow-Jonesindex eindigde 0,7 procent lager op 26.548,22 punten. De brede S&P 500 ging 1 procent omlaag naar 2917,38 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor 1,5 procent tot 7884,72 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. Audit4life 26 juni 2019 15:11
    Net als het voorgaande handelsoverleg, ga je van het weekend niks horen verwacht ik. Althans, niet meer dan 'we had a great time during dinner. Big announcement is coming soon '. En dan vervolgens een week lang niks, en dan over twee weken een keer een chinees die uithaalt naar Trump in een krantje.
    Nee, ik geloof dat er weinig van komt. De koersen daarentegen zullen weer door het plafond gaan.
  2. [verwijderd] 26 juni 2019 15:13
    Vanaf zijn aantreden gaan de beurzen volledig en enkel op geroeptoeter van die kuifduif. Hij blijft maar roepen over records en nog eens records.
    Hoe ik het zie is alles wat er goed gegaan is (economisch) tijdens zijn periode, nog steeds de oogst van zijn voorganger.
    Hij maakt er nu op een Den Uyl achtige manier een bende van en straks als zijn termijn afgelopen is, klapt de boel in en krijgt de volgende de schuld.
    Ik hoop dat hij herkozen wordt, (niet voor USA) maar omdat die collapse dan tijdens zijn periode zal plaatsvinden en dan ben ik enorm benieuwd wat en wie hij allemaal de schuld gaat geven.
  3. [verwijderd] 26 juni 2019 15:28
    quote:

    Audit4life schreef op 26 juni 2019 15:11:

    Net als het voorgaande handelsoverleg, ga je van het weekend niks horen verwacht ik. Althans, niet meer dan 'we had a great time during dinner. Big announcement is coming soon '. En dan vervolgens een week lang niks, en dan over twee weken een keer een chinees die uithaalt naar Trump in een krantje.
    Nee, ik geloof dat er weinig van komt. De koersen daarentegen zullen weer door het plafond gaan.
    We weten allemaal dat de beurs een afspiegeling is van de economie, met name van die over 3 maanden.
    De Dow Jones staat op het hoogste punt in 50 jaar (26 500)

    Moet ik nog iets toevoegen ?

    Stond de AEX maar weer op de hoogste stand sinds 1969
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links