Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Huizenprijzen grote steden VS gestegen

NEW YORK (AFN) - De gemiddelde prijs van een koopwoning in de Verenigde Staten is in maart met een kleine 0,5 procent gestegen ten opzichte van een maand eerder. Dat blijkt uit de S&P CoreLogic Case Shiller-index, die de prijsontwikkeling in twintig grote Amerikaanse steden weergeeft.

Economen hadden in doorsnee op een stijging met gemiddeld 0,3 procent gerekend. Ten opzichte van een jaar eerder werden woningen in maart 3,9 procent duurder.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 26 mei 2020 15:24
    quote:

    Knife Catcher schreef op 26 mei 2020 15:21:

    Ik ben benieuwd of iemand dit kan verklaren. Ligt misschien de markt voor laaggeprijsde huizen wat meer op zijn kont dan de huizen in het duurdere segment?
    Het is nog maar over maart natuurlijk, maar toch
    Een crisis moet wel heel heftig zijn om de effecten van woningtekort te compenseren.
  2. TW82 26 mei 2020 15:43
    quote:

    Knife Catcher schreef op 26 mei 2020 15:21:

    Ik ben benieuwd of iemand dit kan verklaren. Ligt misschien de markt voor laaggeprijsde huizen wat meer op zijn kont dan de huizen in het duurdere segment?
    Het is nog maar over maart natuurlijk, maar toch
    Er zijn hierover her en der verschillende artikelen/columns geschreven, alsmede een uitgebreid woningmarkt rapport van ABN AMRO. In de kern komt het er op dat de woningmarkt en de woningprijzen vertraagd reageren. Deze maanden was de diepte en lengte van de Coronacrisis nog wat minder inzichtelijk, daarnaast zijn de hypotheekrentes nog laag en veel mensen die al op zoek waren die gingen hier nog steeds mee door. Pas wanneer de gevolgen van de crisis duidelijker worden, alsmede wanneer het aantal mensen die hun baan (permanent) hebben verloren stijgt, dan werkt dit door in de woningmarkt. Uiteraard speelt ook mee dat er inderdaad een groot tekort is aan (betaalbare) woningen. Ook vertraagd de bouw van nieuwbouwwoningen de aankomende tijd wellicht iets door voorraadproblemen.

    Wat je tot nu toe zag is dat er nog genoeg mensen kwamen kijken bij de beschikbare woningen. I.p.v. 10 geïnteresseerden, waren het er de laatste 2 maanden dan vaak wel wat minder, maar met 5 of 6 geïnteresseerden toch nog voldoende op de vraagprijs te krijgen of hier en daar nog steeds wat erboven. De mate en hoogte van overbieden was wel (iets) afgenomen, maar de biedingen waren tot nu toe dus nog niet dusdanig gezakt dat de huizenprijzen al echt daalden.

    Ik geloof dat de consensus een beetje is dat de woningprijzen dit jaar wellicht nog een beetje stijgen of afvlakken en in 2021 licht dalen. Maar goed, uiteindelijk weten ook de experts het nooit zeker en veel hangt af van hoe de Coronacrisis zich verder ontwikkeld en hoe diep de financiële crisis is die hier nu uit voort komt.
  3. [verwijderd] 26 mei 2020 15:52
    Is helder, vertraagd. Er zitten uiteraard ook (nog) geen huizen bij die door de bank verkocht zijn.

    Iedereen die daar de laatste paar jaar een huis gekocht heeft met volle hypotheek maar nu zijn baan verloren is heeft afgelopen maand wel zijn sleutel ingeleverd bij de hypotheekverstrekker verwacht ik.
  4. forum rang 4 StoplossBurner 26 mei 2020 16:17
    Probleem in Nederland voor de woningzoekende is dat de woningbouw de komende 2 jaar instort vanaf een niveau dat al te laag was. Aantal afgegeven vergunningen was al veel te laag voor de vraag en nu komt corona er ook nog overheen waardoor er nog meer stokt. O.a. de stapels bezwaren die standaard bij elke nieuwbouwlocatie worden ingediend worden nog verder vertraagd afgehandeld. De prijzen zullen daarom niet zo maar zakken; het aantal mensen dat nog kan kopen zal wel kleiner worden. Maar ja, huren is nog duurder dus wat is het alternatief.
  5. hoeky 26 mei 2020 16:40
    Nog even... en dan heb je tent city buiten de grote steden. Net als in Amerika. Te debiel, huizen leeg, mensenin tenten. Something went wrong somewhere!
    Nedelanders delen wat sneller appartementen heb ik t idee. Dus daar zit rek, proppen :)

    Binnenkort (aantal jaren) begint t feest met alle aflossingsvrije hypotheken.
    Dat is meer dan 50% v/d huizen/hypotheken als ik t mag geloven.
    Die eigenaren worden geacht aan t einde van t hypotheek termijn hun huis af te tikken.
    De overheid begint nu al met Sire spotjes om mensen hieraan te herinneren. Wat vrij laat is als je de handel over 5 / 6 jaar terug moet betalen. En herfinancieren vanaf 60+ is vrij lastig. Ik ben heel benieuwd wat dat met de woningmarkt gaat doen.
  6. [verwijderd] 27 mei 2020 05:04
    Dat de prijzen van woningen in Nederland afgelopen jaren heeft te maken met, in mijn opinie dan, een beleid dat mazen heeft. Een van de mazen is dat huurinkomsten in box 3 zijn gekomen en daardoor erg lucratief. Zo zelfs dat een prins meedoet , alsmede buitenlandse beleggers zoals Black Rock en beleggingsmaatschappij van Singapore. Men koopt woningen, gaat het opknappen en verhuren deze, tegen steeds hogere prijs. omdat mensen toch ergens moeten wonen, zijn ze genoodzaakt om toch te huren. zo gaan de huren omhoog. En dan stijgen de huizenprijzen ook. Dan worden deze weer gekocht en weer opgeknapt en weer verhuurd, weer tegen hogere prijs. Een vicieuze cirkel. De man met inkomen van 3500 per maand komt niet aan bod omdat die maximaal 150 duizend kan lenene. Maar die moet toch ergens wonen en als men niet 2 uur reizen van werk wil wonen, betaald men toch wel een hoge prijs. Een 80m2 woning voor huurprijs van 2000 euro of meer. Fout van de overheid die dit niet ziet. Vroeger vielen huurinkomsten in box 1 en dat gaf enige rem op stijgingen. Terwijl wonen toch behoefte nummer een in leven is, verzaakt de overheid om dit beter te regelen. Woningen zijn niet om te beleggen of te speculeren. De minister, die staat huurverhogingen ieder jaar toe en vindt dat de speculaties van woningen slechts een te verwaarlozen aspect heeft. Men wil wel geld inpompen. Maar als de oorzaak van het kwaad niet wordt aangepakt. Ook feit is dat er relatief weinig grond is en derhalve zou men naar hoogbouw moeten schakelen, met parkeerplaatsen en onderste verdiepingen, maar dit wordt maar mondjesmaat gedaan.Te weinig besef.
    Natuurlijk gaat alles vertraagd in de wereld van woningen. Er wordt heel veel geld ingepompd in de ekonomie en de grote concerns die kunnen makkelijk lenen, dit is ook bijna gratis. Maar de gewone man, die is en wordt de dupe. Zijn salaris stijgt niet of nauwelijks.
    Maar ja, men blijft modderen en sommige pandjesbazen en grote beleggingsconcerns vinden dat wel prima.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links