Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Mijlpaal voor Kiadis Pharma'

AMSTERDAM (AFN) - Het verzoek van Kiadis Pharma om zijn medicijn ATIR101 op de markt te mogen brengen in de Europese Unie, is een mijlpaal voor het biotechbedrijf. Dat schrijven analisten van KBC woensdag in een commentaar.

Kiadis Pharma liet weten dat het de Europese toezichthouder EMA officieel heeft gevraagd om ATIR101 op de markt toe te laten. Het middel kan worden gebruikt tegen afweerreacties die kunnen optreden na een beenmerg- of stamceltranspantatie bij patiënten met bloedkanker.

,,Wij hebben hier naar uitgekeken aangezien het een belangrijke mijlpaal is voor het bedrijf'', schrijft KBC. Kiadis komt hiermee een stap dichter bij het moment waarop het niet langer een geldverslindend biotechbedrijf is, maar een onderneming die daadwerkelijk een product op de markt heeft, aldus de marktvorsers.

Goede hoop

KBC heeft goede hoop op een voor Kiadis Pharma gunstige uitkomst van het EMA-onderzoek, dat waarschijnlijk ongeveer een jaar zal duren. Zij wijzen erop dat de toezichthouder vorig jaar een ander middel op de markt heeft toegelaten dat volgens hen inferieur is aan ATIR101.

De analisten handhaven hun koopadvies voor Kiadis Pharma. Het aandeel stond woensdagochtend rond 10.40 uur 1,4 procent hoger op 8,32 euro, op een overwegend licht negatieve Amsterdamse beurs.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links