Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wind mee voor baggeraar Van Oord

ROTTERDAM (AFN) - Baggeraar Van Oord heeft zijn omzet afgelopen jaar zien stijgen. Dat kwam vooral door de offshore-windactiviteiten van de onderneming. De internationale baggeractiviteiten hadden nog steeds last van moeilijke marktomstandigheden.

Van Oord realiseerde een totaalomzet van bijna 1,9 miljard euro. Dat was een jaar eerder nog ruim 1,5 miljard euro. Bij de offshore windactiviteiten groeiden de opbrengsten van 403 miljoen euro naar 706 miljoen euro. Bij de internationale baggerdivisie bleef deze vergelijkbaar met 2017 op 852 miljoen euro. Bij het onderdeel Offshore stabiliseerde de omzet eveneens, op 203 miljoen euro.

Onder de streep resteerde een winst van 92 miljoen euro, tegen 78 miljoen euro een jaar eerder. De verkoop van het belang in windpark Gemini leverde een boekwinst op van 38 miljoen euro. Daar stond een last van 20 miljoen euro tegenover vanwege een herfinanciering. De orderportefeuille van Van Oord, dat vorig jaar 150 jaar bestond, kwam eind van het jaar uit op 3,7 miljard euro. Dat is iets meer dan de 3,4 miljard euro ultimo 2017. Van Oord sleepte afgelopen jaar onder meer de versterking van de Afsluitdijk binnen.

Voor 2019 voorziet Van Oord een omzet in lijn met het afgelopen jaar. Wel merkt de onderneming op dat het moeilijk te voorspellen is wat de invloed zal zijn van de brexit, handelsoorlogen en mogelijke politieke ontwikkelingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links