Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Positief begin voor Damrak'

'Positief begin voor Damrak'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs zal dinsdag naar verwachting hoger beginnen. Ook elders in Europa lijken de beurzen met winsten te openen. Beleggers houden de blik gericht op de ontwikkelingen rond de brexit en het handelsoverleg tussen Washington en Peking.

Het Britse Lagerhuis heeft de weg vrijgemaakt voor een niet-bindende stemming over verschillende brexitopties, zoals bijvoorbeeld een nieuw referendum of nauwere banden met de EU dan de regering wil. Parlementariërs hebben tot dusver twee keer tegen de brexitdeal van premier Theresa May gestemd. May erkende maandag dat het momenteel niet zinvol is haar deal weer in stemming te brengen. Er zou nog steeds te weinig steun zijn.

De Europese chipsector staat in de schijnwerpers na een waarschuwing van techgigant Samsung. Het Zuid-Koreaanse conglomeraat denkt dat de winst in het eerste kwartaal lager zal uitvallen dan de marktverwachtingen. Op het Damrak zijn onder meer chipmachinebouwer ASML en toeleveranciers aan de sector ASMI en BE Semiconductor Industries (Besi) genoteerd.

Beter inzicht

Ook PostNL staat in het nieuws. Volgens de Consumentenbond regent het klachten over de pakketbezorging van PostNL. Het postbedrijf laat weten te werken aan een betere informatievoorziening en wil consumenten beter inzicht en meer controle over hun pakket geven. PostNL zegt daarnaast actief te werken aan het verbeteren van de dienstverlening.

Kredietbeoordelaar Fitch heeft de kredietwaardigheid van AkzoNobel bevestigd, op BBB+. In een rapport over de verfmaker bleef de outlook ook gelijk, op negatief. De bevestiging van het kredietoordeel reflecteert volgens de firma de goede marktpositie van AkzoNobel, maar ook op het beperktere productaanbod na de verkoop van de speciaalchemietak.

Graadmeters

De Europese beurzen sloten maandag lager. De AEX-index zakte 0,5 procent tot 541,16 punten en de MidKap daalde 0,8 procent tot 747,63 punten. De graadmeters in Parijs, Londen en Frankfurt verloren tot 0,4 procent. Wall Street ging overwegend licht omlaag. De Dow-Jonesindex eindigde 0,1 procent hoger op 25.516,83 punten. De brede S&P 500 en technologiegraadmeter Nasdaq daalden 0,1 procent.

De euro was 1,1306 dollar waard, tegen 1,1314 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,7 procent meer op 59,21 dollar. Brent klom 0,2 procent in prijs tot 67,33 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18:25 Chippers bezorgen AEX weekverlies en aftellen tot de bitcoin halving 3
  2. 17:49 AEX sluit slechte week negatief af

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Jopie1962 26 maart 2019 08:36
    quote:

    suske wiet schreef op 26 maart 2019 08:30:

    Eindelijk komt er beweging in de Brexit .
    Nu zal May het hazenpad kiezen ?
    Ze gaan nu NIET-BINDEND stemmen over allerlei zaken. Als ze daarna de stemming opnieuw doen, maar nu voor het écht, dan stemmen ze weer anders.

    Gewoon harde brexit, en als ze daarna spijt hebben, dan kunnen ze opnieuw toelating aanvragen tot de EU, net als ándere niet-EU-landen.

  2. forum rang 8 het zwaard 26 maart 2019 08:56
    Volgens mij komt er nu helemaal geen Brexit meer en ligt de weg open om terug Britse aandelen te kopen, vermits deze nu wel erg goedkoop geworden zijn. Indien zo zal dit ook een gunstig effect hebben op de andere Europese beurzen en bijgevolg ook terug een massale instroom van geld naar de Europese beurzen zal teweeg brengen . M.a.w. Europa boven.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 18:05
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links