Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'NIBC maakte beloftes bij beursgang waar'

AMSTERDAM (AFN) - Zakenbank NIBC heeft gedurende zijn korte periode als beursgenoteerd bedrijf zijn beloften grotendeels waargemaakt. Dat schrijven analisten van ING naar aanleiding van de jaarcijfers en het overnamebod van Blackstone.

Het dividendbeleid van NIBC, waarbij minstens 50 procent van de winst per aandeel wordt uitgekeerd, is in de periode na de beursgang niet gewijzigd. Marktvorsers van ING wijzen erop dat aandeelhouders sinds de beursgang van NIBC in 2018 per aandeel 1,11 euro aan dividend hebben ontvangen.

Dat is nog exclusief het voorgestelde dividend dat in het overnamebod van 9,85 euro per aandeel zit inbegrepen. Dat bedraagt 0,53 euro. Daarmee komt het totale dividend over 2019 uit op 0,78 euro per aandeel.

Over de jaarresultaten van NIBC zijn de analisten positief. Zo waren de nettorentebaten over 2019 boven verwachting. Daarnaast werden de kosten beter beheerst. Het operationele resultaat en de nettowinst kwamen daarbij iets onder de verwachtingen van ING uit.

Voor NIBC geldt een hold-advies en koersdoel van 9,85 euro. Het aandeel stond woensdag omstreeks 10.05 uur 1 procent hoger op 9,71 euro.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links