Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Damrak begint met klein verlies

Damrak begint met klein verlies

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak wist maandag het openingsverlies weg te werken. De andere Europese beursgraadmeters lieten kleine bewegingen zien. Beleggers verwerkten de uitslag van de Duitse verkiezingen en hielden hun blik gericht op de situatie rond Noord-Korea.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,2 procent in de plus op 529,15 punten. De MidKap zakte 0,2 procent tot 815,57 punten. Londen daalde 0,2 procent, Parijs was vlak en de beurs in Frankfurt steeg 0,1 procent.

Grootste stijger in de AEX was biotechnoloog Galapagos met een winst van 0,9 procent. Staalfabrikant ArcelorMittal stond onderaan met een verlies van 1,6 procent. Unilever won 0,6 procent. Het levens- en verzorgingsmiddelenconcern neemt voor bijna 2,3 miljard euro het Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea over.

DSM

DSM daalde 0,3 procent. Het speciaalchemiebedrijf bevestigde de doelstellingen voor dit jaar op zijn beleggersdag in Den Haag.

In de MidKap sloot beursintermediair Flow Traders de rij met een min van 2,3 procent. Postbezorger PostNL voerde de stijgers aan met een winst van 1,5 procent.

GrandVision klom 0,9 procent. De uitbater van optiekketens heeft de Duitser Stephan Borchert voorgedragen als opvolger van topman Theo Kiesselbach, die eerder dit jaar aangaf het bedrijf in de loop van 2018 te zullen verlaten.

FNG

Op de lokale markt daalde FNG 1,8 procent. Het moederbedrijf van onder meer kledingketen Miss Etam verklaarde geen gesprekken te voeren voor een overname van de failliete modeketen McGregor.

Air Berlin steeg 0,5 procent in Frankfurt. De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa (plus 1,6 procent) heeft volgens persbureau Reuters een bod gedaan van 200 miljoen euro op de boedel van haar failliete branchegenoot.

ABB

In Zürich bleef ABB ongewijzigd. Het Zwitserse technologieconcern neemt de divisie Industrial-Solutions van het Amerikaanse industrieel conglomeraat General Electric (GE) over. Met de verkoop is een bedrag gemoeid van 2,6 miljard dollar.

De euro was 1,1913 dollar waard, tegen 1,1967 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent minder op 50,46 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 56,76 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:59 Adyen drukt op AEX 1
  2. 09:15 Adyen duwt AEX nipt in het rood

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links