Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Klein openingsverlies voor AEX'

'Klein openingsverlies voor AEX'

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse effectenbeurs opent maandag naar verwachting met een klein verlies. Ook de andere Europese beursgraadmeters lijken licht lager aan de nieuwe beursweek te beginnen. Beleggers verwerken de uitslag van de Duitse verkiezingen en houden hun blik gericht op de situatie rond Noord-Korea.

De huidige regeringscoalitie in Duitsland leed zondag een bittere nederlaag. De christendemocraten van bondskanselier Angela Merkel verloren fors, maar bleven de grootste partij. De huidige coalitiepartner, de sociaaldemocratische SPD, behaalde het slechtste resultaat ooit in verkiezingen voor de Bondsdag. Merkel erkende te hebben gehoopt op een betere uitslag, maar zei toch een nieuwe coalitie te willen vormen.

Aan het overnamefront werd gemeld dat Unilever voor bijna 2,3 miljard euro het Zuid-Koreaanse cosmeticabedrijf Carver Korea overneemt. Het bedrijf wordt gekocht van Bain Capital en Goldman Sachs.

ASR Vermogensbeheer

ASR Vermogensbeheer kondigde aan de Nederlandse vermogensbeheerder First Investments over te nemen. First Investments biedt vermogensbeheerdiensten aan een aantal pensioenfondsen en heeft een beheerd vermogen van ruim 550 miljoen euro.

GrandVision heeft de Duitser Stephan Borchert voorgedragen als de nieuwe topman van het optiekbedrijf. Hij moet de opvolger worden van Theo Kiesselbach die eerder dit jaar aangaf het bedrijf in de loop van 2018 na zestien jaar te zullen verlaten.

FNG

Modeketen FNG, het beursgenoteerde moederbedrijf van onder meer kledingketen Miss Etam, liet afgelopen weekeinde weten geen gesprekken te voeren voor een overname van de failliete modeketen McGregor. Het Financieele Dagblad meldde eerder dat FNG de enige nog overgebleven kandidaat was voor McGregor. Daarmee leek een tweede doorstart van het modemerk in de maak.

De Europese beurzen gingen vrijdag gemengd het weekeinde in. De AEX-index daalde 0,1 procent tot 528,03 punten en de MidKap steeg 0,5 procent tot 816,98 punten. De beurs in Frankfurt zakte 0,1 procent. Parijs won 0,3 procent en Londen steeg 0,7 procent. In New York lieten de beurzen weinig beweging zien.

De euro was 1,1928 dollar waard, tegen 1,1967 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,3 procent minder op 50,50 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 56,74 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 18 apr Chippers opnieuw onderuit in vlakke AEX
  2. 18 apr Bescheiden herstel ASML in lichtgroene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links