Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Nikkei klimt in lagere regio

Nikkei klimt in lagere regio

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met winst aan de nieuwe handelsweek begonnen. Een daling van de Japanse yen, de hoop op vervroegde verkiezingen en een nieuw economisch stimuleringspakket in Japan boden steun aan de handel. Elders in het Verre Oosten lieten de beursgraadmeters overwegend verliezen zien.

De toonaangevende Nikkei in Tokio eindigde 0,5 procent hoger op 20.397,58 punten. De Japanse exporteurs als TDK en Advantest profiteerden van de goedkopere yen en stegen 2 en 1,3 procent. Softbank won 0,9 procent. Persbureau Reuters meldde dat de Amerikaanse telecommaatschappij Sprint, die in handen is van Softbank, praat met branchegenoot T-Mobile US over een fusie.

Verder meldde marktonderzoeker Markit dat de bedrijvigheid in de Japanse industrie in september naar het hoogste niveau in vier maanden is gestegen. De industrie in het land laat nu drie maanden op rij groei zien.

Premier Abe

Op politiek vlak zal de Japanse premier Shinzo Abe maandag naar verwachting vervroegde verkiezingen aankondigen voor oktober. De krant Yomiuri meldde daarnaast dat Abe werkt aan een nieuw stimuleringspakket van omgerekend 17,8 miljard dollar.

De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 1 procent lager en de beurs in Shanghai daalde 0,3 procent. De Chinese vastgoedaandelen stonden onder druk na nieuwe maatregelen om de Chinese vastgoedmarkt af te koelen. De All Ordinaries in Sydney sloot vrijwel vlak en de Zuid-Koreaanse Kospi daalde 0,4 procent.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

38.079,70 18 apr
+117,90 +0,31%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links