Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Unilever koopt cosmeticabedrijf Korea

Unilever koopt cosmeticabedrijf Korea

SEOUL (AFN/BLOOMBERG) - Unilever neemt voor bijna 2,3 miljard euro het Zuid-Koreaanse Carver Korea over. Het cosmeticabedrijf wordt gekocht van investeerder Bain Capital en zakenbank Goldman Sachs.

Bain en Goldman Sachs namen in juli vorig jaar een meerderheidsbelang in Carver Korea, dat circa duizend verschillende cosmeticaproducten levert in Zuid-Korea, China en de Verenigde Staten onder het merk AHC. Het gaat onder meer om make-up en huidverzorgingsproducten.

In Zuid-Koreaanse zakenmedia werd al gemeld dat de verkoop rond zou zijn. Unilever krijgt 100 procent van Carver Korea in handen.

Sterke groei

Het in 1999 opgerichte Carver Korea heeft in de afgelopen jaren sterke groei laten zien. Vorig jaar boekte het bedrijf een bedrijfsresultaat van 137 miljoen euro op een omzet van 321 miljoen euro. De verkoop moet nog worden goedgekeurd door de relevante autoriteiten.

Volgens Unilever versterkt de overname van Carver Korea de positie van het bedrijf in het noordelijke deel van Azië, de grootste markt voor huidverzorgingsproducten ter wereld. Bain liet weten dat Unilever een sterke partner is om Carver Korea te helpen bij zijn volgende fase van groei en ontwikkeling.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. Brogembank 25 september 2017 08:50
    Hmmm,
    Is dit het plukken van de mooiste bloemen die langs de afgrond groeien? Ik ga ervan uit dat GS en Bain blij zijn dat ze exposure in Korea kunnen verminderen.
    (Heel) Korea staat al dan niet op het punt om te ontploffen... ik zou zeggen 50/50 kans. Niet à la Unilever om zo te gokken...
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links