Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duits ondernemersvertrouwen herstelt iets

MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in mei iets hersteld. Het vooraanstaande onderzoeksinstituut Ifo meldde dat, nadat in april een absoluut dieptepunt werd bereikt.

De vertrouwensindex van Ifo kwam voor mei uit op een stand van 79,5 tegen een herziene score van 74,2 in april. Dat was nog iets lager dan de 74,3 die eerder was gemeld. Economen hadden voor mei op een herstel tot 78,5 gerekend.

"Het sentiment onder Duitse ondernemers is iets hersteld na een aantal catastrofale maanden", vatte Ifo-president Clemens Fuest de cijfers samen. Desondanks zijn volgens Fuest "veel bedrijven nog pessismistisch gestemd". Het voorzichtig afbouwen van de coronamaatregelen "biedt wat hoop".

ING-hoofdeconoom Carsten Brzeski constateert dat Duitsland niet op weg lijkt naar een snel herstel. Duitse ondernemers zijn nog pessisimistischer geworden over de huidige stand van de economie, maar zien wel weer vaker gunstige vooruitzichten, wat het totale beeld wat positiever maakte. Hoewel de eerste tekenen van herstel zich beginnen te vertonen, moeten we volgens Brzeski afwachten wat de blijvende schade aan de economie zal zijn.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links