Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hoop op nieuw steunpakket stuwt Nikkei

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Japan is maandag met een stevige winst begonnen aan de laatste week van mei. Berichten over een nieuw steunpakket van de Japanse overheid zorgden voor optimisme bij beleggers. Daarnaast zal de noodtoestand in het gebied rondom hoofdstad Tokio, en de overige delen van het land waar die nog van kracht is, waarschijnlijk worden opgeheven. De beurs in Hongkong ging verder omlaag na de forse koersval op vrijdag.

De Nikkei in Tokio sloot uiteindelijk 1,7 procent hoger op 20.741,65 punten. Volgens zakenkrant Nikkei overweegt de Japanse regering een nieuw stimuleringspakket van meer dan 852 miljard euro om bedrijven te ondersteunen die getroffen zijn door de coronacrisis. Naar verwachting neemt het Japanse kabinet woensdag een besluit over het nieuwe stimuleringspakket. Vorige maand maakte het land al ruim een biljoen euro vrij om de economische klap van de pandemie op te vangen.

In Hongkong zette de Hang Seng-index de daling voort en noteerde tussentijds 0,4 procent lager. Vrijdag kelderde de index al 5,6 procent door de omstreden nieuwe "veiligheidswet" die China in de stad wil invoeren. De politie van Hongkong zette afgelopen weekeinde traangas in en verrichtte arrestaties bij een betoging van honderden mensen tegen het Chinese plan.

De beursgraadmeter in Shanghai daalde 0,2 procent. De nationale veiligheidsadviseur Robert O'Brien verklaarde zondag dat de Verenigde Staten mogelijk sancties zullen opleggen tegen China als dat land ervoor kiest de veiligheidswet in te voeren om meer grip te krijgen op het autonome Hongkong. De Kospi in Seoul dikte 1,2 procent aan en de Australische All Ordinaries kreeg er 1,9 procent bij. In Singapore, India en Indonesië waren de beurzen gesloten vanwege nationale feestdagen.

Lees over dit aandeel ook

  1. 13 feb Japanse beurs stoomt omhoog
  2. 25 okt Japanse beurs test belangrijk vangnet

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
TOKYO-Nikkei 225

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 mei 2020 09:09
    Japan is het bewijs dat een oneindig draaiende geldpers prima kan werken. Je vraagt je bijna af, waarom nog werken? Print gewoon voor iedereen een basisinkomen en klaar.
    Oh, nee, dat is niet de bedoeling.......dit uit lucht gecreeerde geld is voor de elite. De massa moet gehoorzaam blijven en dus hoe armer hoe beter. Met dit beleid en de geldpers wordt het verschil arm en rijk steeds groter. Maar wat het Japanse beleid vooral bewijst, dat het nog jaren kan duren voor de bubble barst. De hele wereld gaat dit zelfde beleid uitvoeren, Europa, China en Amerika etc. Tot uiteindelijk iedereen denkt nog meer te kunnen printen als de grootste leider allertijden....Robert Mugabe....of toch niet....waarom liep dit niet goed af?
    Heeft het iets met, het sprookje de nieuwe kleren van de keizer, te maken.....zolang we er maar in geloven!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

TOKYO-Nikkei 225

37.068,35 19 apr
-1.011,35 -2,66%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links