Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rode beurzen in middaghandel

Rode beurzen in middaghandel

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen zakten donderdag in de middaghandel wat verder in het rood. Beleggers hadden hun handen vol aan opnieuw een stortvloed aan bedrijfsresultaten. In Amsterdam was chiptoeleverancier ASMI de grote blikvanger na een verhoging van de omzetprognose. Financieel dienstverlener Intertrust ging in de uitverkoop na een handelsupdate.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde omstreeks 16.00 uur 0,3 procent lager op 566,61 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 818,18 punten. Parijs, Londen en Frankfurt daalden tot 0,8 procent.

ASMI was koploper bij de middelgrote bedrijven met een koerswinst van meer dan 10 procent. Het bedrijf kwam na een sterk eerste kwartaal met een rooskleurigere voorspelling voor zijn opbrengsten in het tweede kwartaal. De resultaten van Intertrust vielen juist niet in de smaak. De financieel dienstverlener was hekkensluiter met een verlies van bijna 7 procent.

ING

Bij de hoofdfondsen noteerde ING ex-dividend (min 3,9 procent). Informatieleverancier RELX won 0,9 procent na een geruststellend kwartaalbericht. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield (URW) daalde 0,3 procent na een handelsupdate.

In Frankfurt verloor Deutsche Bank 0,8 procent na het staken van de fusiegesprekken met branchegenoot Commerzbank (min 2,5 procent). Bayer won 2,1 procent. De Duitse chemiereus zag de kwartaalwinst minder sterk dalen dan gevreesd. Maaltijdbestelbedrijf Delivery Hero won 8,5 procent na een verhoging van de omzetverwachting. De Finse fabrikant van netwerkapparatuur Nokia kelderde in Helsinki 8,9 procent na een zwak kwartaal.

Carrefour

In Parijs wonnen supermarktketen Carrefour en bandenmaker Michelin 3,7 en 1,6 procent na goed ontvangen omzetcijfers. Automaker PSA Peugeot Citroën, die afgelopen kwartaal minder auto's verkocht, daalde 2,5 procent.

De Zwitserse bank UBS won 1,3 procent na meevallende cijfers. Sainsbury zakte 4,6 procent in Londen. Het Britse supermarktconcern mag van de Britse toezichthouder niet fuseren met Walmart-dochter Asda.

De euro was 1,1144 dollar waard, tegen 1,1192 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,1 procent meer op 65,95 dollar. Brent steeg 0,6 procent in prijs tot 74,99 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 april 2019 17:18

    Dus je moet alle cijfers nog analyseren, maar ondertussen plaats je orders aan de lopende band en zet je de AEX onder druk.

    Omzet resultaten zijn allemaal goed van bedrijven, maar ja.... we moeten de cijfers nog rangschikken en ondertussen verder dumpen. Jaja..

    De AEX wordt flink afgezeikt.

    China groei neemt toe
    Dreiging handelsoorlog verdwijnt
    Bedrijven weer in control

    Maar zwartkijkers en shorters nemen het voortouw en laten AEX bungelen op 567.

1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links