Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Chinese Tesla-fabriek iets later op stoom

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - De nieuwe Gigafactory van Tesla in China gaat iets later de aantallen auto's produceren die het bedrijf eerder als doel aangaf. Volgens topman Elon Musk van de maker van elektrische auto's rollen er eind dit jaar ,,zeker meer dan 1000, misschien 2000'' Models 3 per week van de band.

De fabriek in Shanghai, die nog in aanbouw is, zou eerder volgens Musk aan het einde van dit jaar 3000 voertuigen per week produceren. Op de vraag van een analist of hij daar nog vertrouwen in had zei Musk dat ,,als het dan nog niet gebeurt, het niet lang daarna zal zijn''.

Musk liet ook weten dat Tesla voor de Chinese fabriek met meerdere batterijenmakers in zee te gaan. Tot nu toe werkte Tesla alleen samen met Panasonic, maar volgens ingewijden is het Amerikaanse bedrijf nu ook in gesprek met de Chinese batterijenmaker Contemporary Amperex Technology.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 boem! 25 april 2019 09:03
    Iemand enig idee hoelang het duurt bij een traditionele OEM om de eerste exemplaren van de band te laten rollen na het besluit te hebben genomen om een nieuwe fabriek te bouwen.

    Indien het Musk lukt om tegen het eind van dit jaar werkelijk auto's van de band te laten rollen is dat een huzarenstukje.
    Eerst wordt hij belachelijk gemaakt met zijn voorspelling dat de productie aan zal vangen eind 2019 en nu is er weer kritiek dat het mogelijk een aantal maanden langer duurt.

    Ik bespeur iets van angst bij zijn tegenspelers.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links