Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wisselend beeld op Europese beurzen

Wisselend beeld op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen laten woensdag in de middaghandel een wisselend beeld zien. De AEX staat op een klein verlies na de ruime winst van een dag eerder. De handel kreeg ook weinig steun vanuit de Verenigde Staten waar Wall Street, na de grootste dagwinst sinds de jaren dertig een dag eerder, nu weer in de min staan.

De AEX-index op Beursplein 5 stond rond 15.30 uur 0,5 procent lager op 459,65 punten. De MidKap daalde een fractie tot 636,70 punten. De beurs in Frankfurt leverde 1,2 procent in nadat het ondernemersvertrouwen nog verder was gedaald dan werd verwacht. In Parijs stond de CAC 40 0,9 procent in de plus, terwijl de FTSE in Londen 1,4 procent in het groen stond. De beurs in Milaan daalde 1,3 procent.

Het Witte Huis heeft een akkoord bereikt met de Senaat over een steunpakket van ongeveer 2 biljoen dollar (1850 miljard euro) om de economie te helpen tijdens de coronapandemie. Het akkoord werd bereikt na urenlange onderhandelingen. Het is de grootste noodsteun ooit. In Duitsland werd een aangekondigd steunpakket van 750 miljard euro door de Bondsdag goedgekeurd.

Unibail-Rodamco-Westfield

Winkelvastgoedbedrijf Unibail-Rodamco-Westfield was de sterkste daler in de AEX met een min van 15,4 procent. Biotechnoloog Galapagos was de koploper met een winst van 7,9 procent.

Altice Europe klom 1,5 procent in de MidKap. Het kabel- en telecomconcern rekent in heel 2020 op een verdere stijging van de operationele winst ondanks de coronacrisis. Het bedrijf kampt wel met nadelige effecten van winkelsluitingen en lagere advertentie-inkomsten, maar verwacht dat de kasstromen "veerkrachtig" zullen blijven. Sportscholenuitbater Basic-Fit was hier de koploper en dikte meer dan 20 procent aan.

NIBC

NIBC steeg ruim 23 procent. De Haagse zakenbank en investeerder Blackstone maken vorderingen met hun overnamedeal. Avantium won bijna 14 procent. Het speciaalchemieconcern leed vorig jaar minder verlies.

In Frankfurt steeg E.ON 4,1 procent. Het moederbedrijf van Essent voorziet vanwege de coronacrisis dit jaar winstdruk door een daling van de vraag naar elektriciteit. Ook vreest het concern dat investeringsprojecten door de virusuitbraak vertraagd zullen worden.

De euro was 1,0814 dollar waard, tegen 1,0788 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 3,7 procent minder op 23,12 dollar. Brentolie werd 3,9 procent goedkoper op 26,10 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:56 AEX in het groen ondanks koersval Akzo en Randstad
  2. 09:09 Randstad flink omlaag in groene AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

874,87 13:08
+8,36 +0,96%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links