Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Mastercard maakt Britse creditcardbetalingen in EU flink duurder

LONDEN (ANP/BELGA) - Mastercard gaat de kosten voor Britse creditcardbetalingen in de Europese Unie flink opschroeven, nu de Britten Europa vaarwel hebben gezegd. Volgens Britse media worden de tarieven die de creditcardmaatschappij rekent aan Europese bedrijven voor aankopen met Britse creditcards in het najaar opgeschroefd van 0,3 tot 1,5 procent per transactie.

De vrees bestaat nu dat bedrijven die extra kosten zullen doorrekenen aan de consument. De Britten kunnen het als eerste merken bij het boeken van vluchten, hotels of huurauto's in Europa. Maar in principe geldt het voor elke Britse aankoop in de EU. Brussel stelde jaren terug een plafond in voor de betreffende kosten, maar door de brexit gelden die regels niet meer voor Britse creditcards.

De Britse omroep BBC merkt op dat de tariefsverhoging klein lijkt, maar toch substantieel is en op een moment komt dat veel Europese bedrijven al te maken hebben met veel extra administratieve rompslomp en dus hogere kosten voor handel met Groot-Brittannië. In het grote plaatje gaat het bovendien om veel geld. Doorgaans zijn de Britse creditcardbetalingen bij Europese webwinkels en andere partijen goed voor tientallen miljarden euro's per jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links