Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Arcadis keldert op Beursplein 5

Arcadis keldert op Beursplein 5

AMSTERDAM (AFN) - De aandelenbeurs in Amsterdam veerde woensdag wat op. Ook de andere Europese beurzen toonden een voorzichtig herstel, na de forse koersverliezen een dag eerder. Beleggers kregen een hoop resultaten voor de kiezen van grote Europese bedrijven. Op het Damrak openden de hoofdfondsen KPN en Heineken de boeken. Arcadis kelderde bij de middelgrote fondsen na een handelsbericht.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,4 procent in de plus op 512,99 punten. De MidKap daalde 0,3 procent tot 714,29 punten. De beursgraadmeters in Frankfurt, Londen en Parijs stegen tot 0,7 procent. De beurs in Milaan won 0,4 procent.

Arcadis kelderde ruim 16 procent in de MidKap na teleurstellende resultaten. Het advies- en ingenieursbureau schrijft 53 miljoen euro af op zijn energiebezittingen in Brazilië, die het wil verkopen. Ook stelde de onderneming zijn verwachtingen voor heel het jaar bij.

Winst omlaag

KPN won 1,9 procent bij de hoofdfondsen. De omzetdaling bij het telecombedrijf is in het derde kwartaal nog niet tot stilstand gekomen. Onder meer de zakelijke tak zag de opbrengsten teruglopen. Ook de winst ging omlaag. Heineken daalde 1,4 procent, ondanks de bekendmaking dat de bierbrouwer in de warme zomermaanden meer bier aan de man wist te brengen. Het concern handhaafde daarnaast de verwachtingen.

In Parijs steeg het Franse luxeconglomeraat Kering 6,2 procent na sterke kwartaalresultaten. Vooral het modemerk Gucci was een belangrijke aanjager van de totale groei. Concurrent LVMH won 2,3 procent.

Ontevreden

Beleggers waren niet tevreden over de resultaten van chipmaker STMicroelectronics en stuurden het aandeel 4,4 procent lager. Concurrent AMS zette de daling voort met een min van 10 procent. Dinsdag verloor AMS al 26 procent.

In Londen klom Barclays 0,6 procent. De Britse bank boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. Deutsche Bank zag de kwartaalwinst fors dalen en verloor ruim 3 procent in Frankfurt.

De euro was 1,1441 dollar waard, tegen 1,1479 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent duurder op 66,51 dollar. De prijs van Brentolie daalde een fractie, tot 76,43 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX
Arcadis

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 18:05
    860,01
    -0,62% -5,35
  2. Arcadis 17:38
    58,700
    -0,76% -0,450

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links