Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Miljardeninjectie voor bankensysteem China

PEKING (AFN/RTR) - De Chinese centrale bank (PBOC) gaat miljarden in de bankensector in het land pompen. Daarmee hoopt de toezichthouder kredietverstrekkers aan te moedigen om meer geld uit te lenen aan bedrijven en lokale overheden. Het gaat in eerste instantie om een bedrag van omgerekend bijna 19 miljard euro.

De aankondiging volgt kort op het nieuws dat de economische groei in het land wat lijkt te vertragen. Het monetaire beleid van China verschoof daarop de afgelopen weken meer in de richting van stimuleringsmaatregelen, zowel fiscaal als monetair. Banken en andere investeerders kunnen bij de PBOC relatief goedkoop een lening krijgen met de looptijd van een jaar.

Peking drong er eind vorige maand nog bij de banken op aan om meer bedrijfsobligaties op te kopen. Ook zouden lokale overheden de uitgifte van leningen moeten versnellen om daarmee infrastructuurprojecten te kunnen betalen. Verder zou de uitgifte de economische groei een impuls kunnen geven.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. mok 24 augustus 2018 19:31
    De schuld is daar al enorm hoog en zeer ondoorgrondelijk. Het gaat helemaal niet slecht met de economie en nu moet er al geld bij? Ik verbaas mij enorm over deze nieuwe situatie in de wereld. Overheden die maar blijven schuld kopen en toch blijft iedereen kalm en loopt gewoon door. 50 jaar geleden was er volledige paniek uitgebroken en zouden we een ongekende crisis hebben gehad.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links