Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street sluit licht lager

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn woensdag met kleine verliezen gesloten. Beleggers op Wall Street verwerkten een flinke stroom aan kwartaalberichten van bedrijven. Onder andere het geplaagde Boeing kwam met cijfers. Ook was er nieuws over Netflix.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 26.597,05 punten. De brede S&P 500 zakte ook 0,2 procent, tot 2927,25 punten, en technologiebeurs Nasdaq daalde eenzelfde percentage, naar 8102,02 punten.

Boeing zette een streep door zijn prognoses voor dit jaar. De vliegtuigbouwer staat al een tijd onder druk na twee dodelijke crashes in korte tijd met het type Boeing 737 MAX. Het bedrijf wil nu eerst meer zekerheid over de financiële impact van die problemen. Beleggers hadden dit al een beetje zien aankomen. Het aandeel ging 0,4 procent omhoog.

Netflix

Netflix leverde 2 procent in. De streamingdienst heeft zijn financieringskosten verlaagd en de omvang van een nieuwe obligatielening vergroot. Netflix zegt het extra geld nodig te hebben om dreigende concurrentie het hoofd te bieden. Onder meer Disney, Apple en Comcast werken aan het opzetten van eigen streamingdiensten.

Verder openden telecomconcern AT&T (min 4,1 procent), defensiebedrijf Northrop Grumman (min 4,3 procent) en graafmachinefabrikant Caterpillar (min 3 procent) de boeken. Aan de techkant kwamen chipconcern Texas Instruments (plus 1,8 procent), biotechnoloog Biogen (min 2,5 procent), internethandelaar eBay (plus 5,1 procent) en Snap (min 6,1 procent), het bedrijf achter de app Snapchat, met hun resultaten.

Overnamestrijd

In de oliesector tekende zich daarnaast een overnamestrijd af rond Anadarko Petroleum. Oliebedrijf Occidental heeft een nieuw bod, van 57 miljard dollar gedaan op branchegenoot Anadarko. Dat is flink hoger dan de prijs die rivaal Chevron op tafel wil leggen voor Anadarko. Het aandeel Occidental zakte bijna 1 procent en Anadarko ging een kleine 12 procent omhoog. Chevron leverde ruim 3 procent aan beurswaarde in.

De euro was 1,1158 dollar waard, tegen 1,1192 dollar bij het slot van de Europese beurzen eerder op de dag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte 0,8 procent tot 65,77 dollar. Brent werd een fractie duurder op 74,53 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links