Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brunel ziet pas vanaf zomer enig herstel

Brunel ziet pas vanaf zomer enig herstel

AMSTERDAM (AFN) - Detacheerder Brunel heeft een erg moeilijk jaar achter de rug. De aanhoudende malaise op de olie- en gasmarkten drukte de vraag naar tijdelijk personeel in die voor het bedrijf belangrijke sector. Pas in de tweede helft van 2017 wordt een stabilisatie van de omzet voorzien, en mogelijk zelfs wat groei.

Dat liet Brunel vrijdag weten bij de presentatie van de jaarresultaten. Het bedrijf zag de omzet met 28 procent kelderen naar 885 miljoen euro. De opleving van de olieprijzen in het vierde kwartaal bood nog geen verlichting, in die periode gingen de opbrengsten nog altijd met meer dan een kwart omlaag tot 211 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat (ebit) over heel 2016 viel met 27 miljoen euro ruim de helft lager uit dan een jaar eerder. In het vierde kwartaal kwam de geschoonde winst uit op 2 miljoen euro, tegen 18 miljoen euro een jaar eerder.

Marktomstandigheden

,,De aanhoudende crisis in de olie- en gassector maakte 2016 een uitzonderlijk uitdagend jaar voor ons´, zei topman Jan Arie van Barneveld. ,,Wij werken er hard aan onze organisatie aan te passen aan deze veranderende marktomstandigheden.''

Brunel sneed de afgelopen tijd verder in het personeelsbestand en nam afscheid van sommige activiteiten in Afrika en Azië. Volgens Van Barneveld ziet het bedrijf aan de andere kant ook groeimogelijkheden, door een verbreding van het dienstenaanbod en door ook andere markten buiten de energiesector aan te boren.

Voorspellingen

,,Het zal echter een tijdje duren voordat wij deze initiatieven en ontwikkelingen weerspiegeld zien in onze resultaten´, waarschuwde de topman. Hij zei verder dat herstel van de olie- en gasmarkten ,,onvermijdelijk'' is, maar dat het desondanks lastig is op dit moment concrete voorspellingen te doen.

Hij wees daarbij ook op de onzekerheden die boven andere markten hangen. Zo had Brunel in Nederland veel last van de nieuwe wet die misbruik van flexwerkers tegen moet gaan. ,,Gelukkig was dat een eenmalig fenomeen´, zei Van Barneveld. De handhaving van de wet werd afgelopen najaar na veel protest opgeschort.

Lees over dit aandeel ook

  1. 23 feb AEX op de waakvlam het weekend in, koersdreun Besi, Alfen en Galapagos 2
  2. 23 feb Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Brunel

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Brunel International

9,980 17:35
0,000 0,00%
Premium

Management Brunel lijkt wat overvallen door mindere markt

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links