Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groeiend Ordina schrapt dividend vanwege onzekerheden

NIEUWEGEIN (AFN) - Automatiseerder Ordina heeft in het afgelopen kwartaal ondanks de coronacrisis meer winst op een hogere omzet behaald vergeleken met een jaar geleden. Wel ziet het concern zich genoodzaakt door de huidige onzekere marktomstandigheden door de coronacrisis het dividend over 2019 te schrappen.

Ordina groeide in de vorige periode met name goed in Belgie en Luxemburg. In Nederland kromp de omzet licht. In totaal liepen de opbrengsten op tot 96,3 miljoen euro. Dat is een stijging van 1,8 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. Het geschoonde bedrijfsresultaat (ebitda) liep eveneens op tot 12,1 miljoen euro. De winstmarge liet een verbetering zien. Ordina zegt dat de kaspositie momenteel "sterk" is.

De klanten van Ordina vallen voor een groot deel in vitale sectoren, aldus het beursgenoteerde bedrijf. Volgens de automatiseerder kon het werk de afgelopen weken vrijwel ongestoord doorgaan ondanks de lockdowns en andere maatregelen die zijn genomen om de verspreiding van het virus in te dammen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links