Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Forse omzetgroei voor Halliburton

HOUSTON (AFN) - De Amerikaanse dienstverlener aan de olie-industrie Halliburton heeft in het eerste kwartaal een fors hogere omzet behaald, vooral geholpen door de grote vraag naar zijn diensten in Noord-Amerika. Wel kondigde Halliburton aan de waarde van zijn investeringen in Venezuela volledig af te schrijven vanwege de diepe economische crisis in het land en de Amerikaanse sancties tegen Venezuela.

De omzet sprong in de eerste drie maanden met 34 procent omhoog tot 5,7 miljard dollar in vergelijking met vorig jaar. In Noord-Amerika was een omzetgroei met 58 procent te zien. Halliburton profiteerde van een sterke vraag naar zijn diensten rond olieboringen door Amerikaanse schalieproducenten. Ook internationaal gingen de inkomsten omhoog.

De afschrijving in Venezuela bedroeg 312 miljoen dollar. Eerder werd ook al fors afgeschreven op de activiteiten in het Zuid-Amerikaanse land. Het Venezolaanse staatsolieconcern PDVSA heeft moeite om zijn rekeningen te betalen door de zware economische malaise.

Halliburton zette een nettowinst in de boeken van 46 miljoen dollar. Een jaar eerder was nog een min van 32 miljoen dollar te zien.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Halliburton Company
SBM Offshore

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links