Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Groene koersenborden op Wall Street

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden vrijdag op winst. Beleggers op Wall Street verwerkten onder meer wat bedrijfsresultaten en een rapport van de Federal Reserve.

De Dow-Jonesindex noteerde tussentijds 0,6 procent hoger op 25.103 punten. De brede S&P 500 won 0,8 procent tot 2725 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 7271 punten.

De Fed liet in het halfjaarlijkse rapport aan het Amerikaanse Congres weten voorlopig vast te houden aan geleidelijke renteverhogingen en een stabiele groei te verwachten. Bij de koepel van centrale banken staat sinds kort Jerome Powell aan het hoofd. Hij zal volgende week getuigen in het Congres.

HP Inc

Computer- en printermaker HP Inc deed tijdens de feestdagenperiode goede zaken, ondanks aanhoudende druk op de pc-markt. De omzet viel in het slotkwartaal van 2017 voor de zesde keer op rij hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel HP Inc won bijna 5 procent.

HP Enterprise (plus 9,7 procent) zag afgelopen kwartaal de omzet en winst toenemen. Het software- en serverbedrijf groeide naar eigen zeggen op alle fronten. Ook stelde het aandeelhouders meer dividend in het vooruitzicht, een cadeautje dat mede mogelijk is gemaakt door de belastingverlaging in de Verenigde Staten.

Snap

Verder stond Snap in de schijnwerpers. Het bedrijf achter de populaire app Snapchat verloor donderdag flink aan beurswaarde. Die daling kon volgens kenners worden toegeschreven aan reality-ster Kylie Jenner. Die liet zich op Twitter laatdunkend uit over de app. Ook cosmeticamerk Maybelline vraagt aan zijn volgers of het bedrijf actief moet blijven op Snapchat. Snap ging licht omhoog.

De producent van biologische diervoeding Blue Buffalo sprong bijna 17 procent omhoog na een overnamebod van 8 miljard dollar door levensmiddelenconcern General Mills (min 4,2 procent).

Vuurwapenfabrikanten

Vuurwapenfabrikanten hadden een mindere dag door de vrees voor strengere regelgeving na de schietpartij op een school in Florida. Zo verloor American Outdoor Brands, moederbedrijf van Smith & Wesson, 3,2 procent en Sturm Ruger zakte 2,1 procent.

De euro was 1,2297 dollar waard, tegen 1,2291 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie werd 1,1 procent duurder op 63,46 dollar. Brentolie klom 1 procent in prijs tot 67,05 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. mok 23 februari 2018 22:12
    Mnuchin, de minister van financiën heeft aangegeven dat er een tijd komt van hogere lonen en lage inflatie. Ik kan me voorstellen dat dit de reden is dat de koersen zo rap herstellen. Zou hij gelijk hebben? Op het eerste gezicht is dit een totaal absurde voorspelling die tegen alle economische regels in gaat. Er is ook nog geen zicht op een flinke stijging van de arbeidsproductiviteit, een voorwaarde voor die lage inflatie. Maar waarom zegt hij dit dan? Als de inflatie wel aantrekt wordt hij ongeloofwaardig en kan dat desastreuze gevolgen hebben. Dat past misschien ook wel bij de regering Trump. Maar als hij weet wat hij zegt maak ik mij bang voor niets.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links