Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street opent in het groen

Wall Street opent in het groen

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met winst aan de laatste sessie van de week begonnen. Beleggers verwerkten onder meer een pluk bedrijfsresultaten. Verder wordt in verschillende toespraken van Fed-bestuurders gespeurd naar aanwijzingen over aanstaande rentestappen.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening 0,7 procent hoger op 25.128 punten. De brede S&P 500 won 0,6 procent tot 2720 punten en de technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 7261 punten.

Fed-bestuurders van New York, Boston, Cleveland, Kansas en San Francisco geven verspreid over het land toespraken en toelichtingen op het beleid van de koepel van centrale banken. Bij de Fed staat sinds kort Jerome Powell aan het hoofd. Hij nam eerder dit jaar het stokje over van Janet Yellen.

HP Inc

Computer- en printermaker HP Inc deed tijdens de feestdagenperiode in december goede zaken, ondanks aanhoudende druk op de pc-markt. De omzet viel in het slotkwartaal van 2017 voor de zesde keer op rij hoger uit dan in dezelfde periode een jaar eerder. Het aandeel HP Inc won ruim 7 procent.

HP Enterprise (plus 10 procent) zag afgelopen kwartaal de omzet en winst toenemen vergeleken met een jaar eerder. Het software- en serverbedrijf groeide naar eigen zeggen op alle fronten. Ook stelde het aandeelhouders meer dividend in het vooruitzicht, een cadeautje dat mede mogelijk is gemaakt door de belastingverlaging in de Verenigde Staten.

Verder stond Snap in de schijnwerpers. Het bedrijf achter de populaire app Snapchat verloor donderdag flink aan beurswaarde. Die daling kon volgens kenners worden toegeschreven aan reality-ster Kylie Jenner. Die liet zich op Twitter laatdunkend uit over de app. Ook cosmeticamerk Maybelline vraagt aan zijn volgers of het bedrijf actief moet blijven op Snapchat. Snap ging 2 procent omhoog.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links