Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Resultaten RELX iets beter dan verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten over 2016 die informatieleverancier RELX donderdag voorbeurs publiceerde waren iets beter dan verwacht. Dat meldden analisten van KBC Securities en ING in rapporten over de onderneming.

Zowel de winst als de omzet van RELX viel hoger uit dan waar de martkvorsers van KBC van uitgingen. Hetzelfde gold voor het bedrijfsresultaat. De resultaten bij Legal en bij de juridische, wetenschappelijke en medische dienstverlening lagen volgens KBC in lijn der verwachting. Daarbij benadrukte de marktvorsers dat de divisies Risk & Business Analytics en Exhibitions het jaar afsloten met een ,,stevige groei".

Voor het lopende boekjaar liet RELX de outlook ongewijzigd. Dat wijst volgens KBC op een trend voor 2017 die gelijk ligt aan een jaar eerder.

Eigen kracht

Volgens ING zal de winst per aandeel in 2017 met circa 2 procent stijgen en dat is volgens de bank eigenlijk te weinig. ING gaf aan meer heil te zien in branchegenoot Wolters Kluwer dan in RELX. Onder meer zou Wolters beter in staat zijn om op eigen kracht vooruit te komen. Daarbij is het aandeel Wolters aantrekkelijker geprijsd dan RELX.

Verder benadrukken de analisten van ING dat RELX krap 10 procent van zijn marktkapitalisatie kan uitkeren aan aandeelhouders. Bij Wolters is dat volgens ING ruim 16 procent.

Volgens analisten bij NIBC waren de resultaten van RELX weinig verrassend. Het aandeleninkoopprogramma viel daarbij iets hoger uit dan waar rekening mee werd gehouden. De verbetering van de operationele prestaties was voor NIBC reden het koersdoel van RELX iets te verhogen, van 16,75 naar 18 euro.

Zowel ING als KBC hanteert een hold-advies op RELX. NIBC handhaafde zijn advies accumulate. Het aandeel RELX noteerde donderdag omstreeks 09.40 uur 0,2 procent lager op 16,51 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 feb Is een AI-premie voor RELX terecht?
  2. 15 feb Beursblik: resultaten RELX conform verwachting 1

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RELX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RELX

39,280 12:09
+0,420 +1,08%
Premium

Is een AI-premie voor RELX terecht?

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links