Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Amsterdam opent licht lager

Beurs Amsterdam opent licht lager

AMSTERDAM (AFN) - De beurs in Amsterdam is donderdag licht lager geopend. Beleggers op het Damrak verwerkten cijfers van verzekeraar Delta Lloyd, informatieleverancier RELX en chipbedrijf Besi. Ook elders in Europa is het vrij druk wat betreft kwartaalrapportages.

De AEX-index noteerde in het eerste handelsuur 0,2 procent lager op 498,04 punten. De MidKap steeg 0,4 procent tot 729,97 punten. In Parijs werd een winst behaald van 0,2 procent, Frankfurt was vlak en Londen daalde 0,1 procent.

RELX ging in de AEX na een aanvankelijk hogere opening 0,2 procent omlaag. Het bedrijf kondigde aan dat in 2016 meer winst en omzet is geboekt en dat het dividend wordt verhoogd. Voor dit jaar wordt op een verdere stijging van de resultaten gerekend.

Chipindustrie

Besi was met afstand de grootste winnaar in de MidKap met een winst van 9,3 procent. De nieuwe orders tot nu toe in het eerste kwartaal overtreffen die van het voorgaande periode ,,aanzienlijk''. Volgens de toeleverancier aan de chipindustrie valt de omzet naar verwachting in het eerste kwartaal 15 tot 20 procent hoger uit dan in het vierde kwartaal.

Delta Lloyd noteerde vlak in de MidKap. De winst ging vorig jaar flink omhoog. NN Group, dat Delta Lloyd wil overnemen, zakte 1,9 procent in de AEX.

Barclays

In Londen won mijnbouwer en grondstoffenhandelaar Glencore ruim 1 procent, na een hogere winst en fors lagere schuld in 2016. De Britse bank Barclays ging 3 procent vooruit na een sterk gestegen winst vorig jaar.

In Parijs leverde autoconcern PSA Peugeot Citroën, dat Opel wil overnemen, licht in, ondanks een zeer sterke winstgroei. De Franse verzekeraar Axa opende eveneens de boeken en daalde 1,2 procent.

Telefónica

Ook de Duitse maker van huishoudelijke producten Henkel publiceerde resultaten. Henkel ging 1,2 procent omlaag in Frankfurt. In Madrid steeg telecomconcern Telefónica 2,7 procent, dankzij goed ontvangen cijfers.

De euro was 1,0559 dollar waard, tegen 1,0541 dollar bij het slot in Europa een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 1,3 procent 54,28 dollar en Brent won 1,2 procent tot 56,50 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links