Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Focus Damrak op Delta Lloyd en RELX'

'Focus Damrak op Delta Lloyd en RELX'

AMSTERDAM (AFN) - Beleggers in Amsterdam verwerkten donderdag cijfers van verzekeraar Delta Lloyd, informatieleverancier RELX en chipbedrijf Besi. Ook elders in Europa is het vrij druk wat betreft kwartaalrapportages. Naar verwachting gaat de beurs in Amsterdam vrijwel vlak openen.

Delta Lloyd, waarop NN Group een overnamebod heeft gedaan, zag de winst vorig jaar flink groeien. Het nettoresultaat kwam uit op 231 miljoen euro, tegen 128 miljoen euro een jaar eerder. Onlangs bleek dat NN zijn overnamebod, van 5,40 euro per aandeel, op Delta Lloyd doorzet. De bieding wordt bij de aandeelhouders aanbevolen door het bestuur van Delta Lloyd.

RELX kondigde aan dat in 2016 meer winst en omzet is geboekt en dat het dividend wordt verhoogd. Voor dit jaar wordt op een verdere stijging van de resultaten gerekend. Ook gaat het bedrijf opnieuw voor 700 miljoen pond aan eigen aandelen inkopen.

Besi

Besi is dit jaar goed uit de startblokken gekomen. De nieuwe orders tot nu toe in het eerste kwartaal overtreffen die van het voorgaande kwartaal ,,aanzienlijk'', aldus het bedrijf. De toeleverancier aan de chipindustrie meldde dat de markt aantrekt. De omzet komt mede daardoor naar verwachting in het eerste kwartaal 15 tot 20 procent hoger uit dan in het vierde kwartaal.

Heijmans kwam met definitieve cijfers die niet afweken van de voorlopige resultaten die vorige week werden gemeld. Het bouwbedrijf leed vorig jaar een fors verlies en keert daarom geen dividend uit.

Telefónica

In de rest van Europa staan cijfers op de rol van onder meer autobedrijf PSA Peugeot Citroën, verzekeraar Axa, de producent van wasmiddelen Henkel, Barclays en telecomconcern Telefónica.

De AEX-index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 499,11 punten. Eerder op de dag flirtte de graadmeter zelfs even met de 500-puntengrens. Unilever was opnieuw de grote blikvanger in Amsterdam. Beleggers duwden de koers van het aandeel stevig omhoog, nadat het concern liet weten grondig te onderzoeken welke opties het heeft om sneller waarde te creëren voor zijn aandeelhouders.

Recordstand

De MidKap eindigde vlak bij 726,89 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs kregen er tot 0,4 procent bij. Op Wall Street werden de notulen van de Fed verwerkt en wist de Dow-Jonesindex voor de negende handelsdag op rij een nieuwe recordstand aan te stippen.

De euro was voorbeurs 1,0554 dollar waard, tegen 1,0541 dollar het slot in Europa een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,9 procent 54,07 dollar en Brent won ook 0,9 procent, tot 56,33 dollar per vat.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10:25 Rentevrees en geopolitiek duwen AEX weg van record
  2. 19 apr Beursupdate: AEX op Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

AEX

860,01 19 apr
-5,35 -0,62%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links