Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Handelshoop geeft Europese beurzen nog een zetje

Gepubliceerd op 22 november 2019 16:10 | Views: 3.535 | Onderwerpen: Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen gingen vrijdag verder omhoog na een aantal dagen met verliesbeurten. Beleggers reageerden op positieve berichten rond het Amerikaans-Chinese handelsconflict en verwerkten de uitspraken van Christine Lagarde, die een van haar eerste optredens hield als de nieuwe president van de Europese Centrale Bank (ECB).

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde kort na de opening van Wall Street 0,7 procent in de plus op 593,71 punten. De MidKap steeg 0,9 procent tot 881,64 punten. Parijs en Frankfurt wonnen tot 0,5 procent. Londen kreeg er 1,4 procent bij.

Lagarde riep Europese overheden op meer uit te geven en te investeren om de groei aan te jagen. Daarmee houdt de Française dezelfde koers aan als haar voorganger Mario Draghi. Aan het handelsfront liet de Chinese president Xi Jinping weten dat China werk wil maken van de eerste fase van een handelsdeal met de Verenigde Staten, maar niet tegen elke prijs een akkoord te willen sluiten. De Amerikaanse president Donald Trump zei dat een deal binnen handbereik was.

Unilever

Koploper in de AEX was staalmaker ArcelorMittal met een winst van 6,1 procent. Maaltijdbestelsite Takeaway sloot de rij met een verlies van 1,7 procent.

Unilever verloor 0,1 procent. Volgens persbureau Reuters azen de was- en levensmiddelenbedrijven Unilever, Henkel, Colgate-Palmolive en meerdere investeringsmaatschappijen op een overname van schoonheids- en haarverzorgingsmerken van het Amerikaanse cosmeticabedrijf Coty. Het Duitse Henkel steeg in Frankfurt 0,1 procent.

BAM

In de MidKap was bouwer BAM de sterkste stijger met een plus van 2,9 procent. Kunstmestbedrijf OCI voerde de dalers aan met een min van 0,9 procent.

Kendrion verloor 1,6 procent bij de kleinere bedrijven. De leverancier van elektromagnetische componenten haalde 31,1 miljoen euro op met een claimemissie. Het geld wordt gebruikt voor de overname van INTORQ ter waarde van 80 miljoen euro. Kendrion plaatste bijna 1,6 miljoen nieuwe aandelen bij bestaande aandeelhouders, voor een prijs van 19,50 euro per stuk.

Prosus

Techinvesteerder Prosus boekte een hogere kernwinst, maar behaalde wel een operationeel verlies. Het aandeel steeg 0,4 procent in waarde.

De euro noteerde op 1,1044 dollar tegen 1,1066 een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,6 procent tot 58,23 dollar. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 63,80 dollar per vat.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare