Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Emirates vreest latere levering Boeing 777X

Gepubliceerd op 22 september 2019 11:47 | Views: 1.793 | Onderwerpen: luchtvaart

Boeing Company 29 mei

145,73 -4,09 (-2,73%)

DUBAI (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartmaatschappij Emirates vreest vertraging bij de levering van de nieuwe Boeing 777X-toestellen. De eerste vliegtuigen zouden volgens schema in juni volgend jaar worden geleverd, maar Emirates-president Tim Clark twijfelt of die termijn zal worden gehaald.

Emirates wilde tezamen met de ingebruikname van de 777X-toestellen ook zijn nieuwe service 'premium economy' lanceren. Die luxere economy-klasse wordt daarom nu eind 2020 uitgerold in een Airbus A380 van de maatschappij.

Vliegtuigmaker Boeing maakte eerder bekend dat de eerste vlucht met de 777X later zal plaatsvinden. Dit vanwege problemen met de door General Electric gemaakte motoren. Emirates is een belangrijke afnemer voor het toestel. De maatschappij bestelde al 150 kisten.

Verder wees Clark er op dat de resultaten van Emirates in de eerste jaarhelft van zijn gebroken boekjaar dat loopt tot en maart beter zijn dan vorig jaar en ook beter dan de maatschappij had verwacht. De exacte resultaten maakt Emirates later dit jaar bekend.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Boeing Company 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

luchtvaart

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Boeing Company

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare